Ejekt 2009: 1η Μέρα

Ιουνίου 22, 2009


To festival άνοιξαν ιδανικά οι White Lies ακριβώς στις 6:30 όπως ήταν προγραμματισμένο, και για 45 λεπτά και πραγματικά με καθήλωσαν. Έπαιξαν τα 8 από τα 10 κομμάτια από το ντεμπούτο τους To Lose My Life. Παρά την φανερή αμηχανία τους που είναι όμως απόλυτα φυσιολογική απέδωσαν δυναμικά τα κομμάτια τους με αποκορύφωμα τα Ε.S.T, Farewell To The Fairground και Death. Είναι σημαντικό να βλέπουμε συγκροτήματα όπως οι White Lies που ήταν το μοναδικό πραγματικά up to date σχήμα του διημέρου, έρχονται από την κορυφή των αγγλικών charts και σαρώνουν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Η καλύτερη στιγμή της πρώτης μέρας, με κέρδισαν απόλυτα όπως και τους περισσότερους πιστεύω και ελπίζω να τους ξαναδούμε σύντομα.

Συνέχεια με τους Starsailor που όταν ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα χρόνια θεωρήθηκαν μεγάλη ελπίδα και πλέον μπορούν να χαρακτηριστούν ως μία μπάντα για γερά νεύρα. Κατεύθυνση προς το γρασίδι παρέα με Lexotanil και ότι άλλο βρισκόταν πρόχειρο. Άνευροι ως συνήθως, με την βαρεμάρα να έχει χτυπήσει κόκκινο, παρακαλούσα για μία τους κουβέντα: ¨Αυτό είναι το τελευταίο μας κομμάτι για απόψε¨. Ευτυχώς δεν άργησε πολύ…Πάντως αρκετοί ήταν εκείνοι που χάρηκαν το live τους και ξεσηκώθηκαν (όσο είναι αυτό δυνατό) με τα ραδιοφωνικά χιτάκια τους Silence Is Easy, Poor Misguided Fool και Four To The Floor. Πάντως πρέπει να αναφέρω ότι τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν χιούμορ παίζοντας Elvis ( I Can't Help Falling In Love With You) αλλά και Katy Perry (Hot n Cold).


Ακολούθησαν οι Editors οι οποίοι έπαιξαν για 45 λεπτά και μας απέδειξαν γιατί θεωρούνται μία από τις κορυφαίες σύγχρονες βρετανικές μπάντες. Απίστευτη η φωνή του Tom Smith, ο ίδιος πολύ εκφραστικός και γενικά ένα συγκρότημα σε μεγάλη φόρμα. Τα περισσότερα κομμάτια ήταν από τον δεύτερο δίσκο, μαζί με κάποια καινούργια από το νέο άλμπουμ το οποίο κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο, θα ονομάζεται In This Light And On This Evening και όπως φάνηκε θα είναι εντελώς ηλεκτρονικό. Απογοητευτική η αντίδραση του μεγαλύτερου μέρους του κοινού που το μόνο που το ενδιέφερε ήταν να ακούσει το Munich.

Τελευταίοι εμφανίστηκαν οι Pixies οι οποίοι είχαν εξαιρετικό ήχο αλλά σε μία μάλλον επαγγελματική εμφάνιση. Ένα ογδοντάλεπτο best of στο οποίο χωρίς να ιδρώσουν και πολύ κατάφεραν να ξεσηκώσουν τον κόσμο με τα Debaser, Hey, Wave Of Mutilation, Here’s Comes Your Men και τις υπόλοιπες επιτυχίες τους. Ορεξάτη…η πάντα χαμογελαστή Kim Deal, χωρίς πολύ όρεξη ο Black Francis. Οι fans όμως έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένοι.

You Might Also Like

0 Comments