O Ian Brown live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δεκεμβρίου 13, 2009


Ένας καταξιωμένος και ίσως η σημαντικότερη φιγούρα της Βρετανικής σκηνής των τελευταίων 20+ χρόνων θα βρίσκεται μετά από πολλά χρόνια κοντά μας. Ναι πρόκειται για τον Ian Brown.
Ο πρώην τραγουδιστής των θρυλικών- και απόλυτα επιδραστικών και αναγνωρισμένων- The Stone Roses, με ένα απόλυτα επιτυχημένο νέο album - το πολύ χορευτικό My way- έρχεται να θυμίσει στους παλιότερους και να διδάξει τους νεότερους τι σημαίνει χορευτικό indie με attitude και πως είναι ένας αληθινός rock star στη σκηνή.
Τα καλά νέα για τον Ian μοιάζουν να μην σταματάνε ποτέ. 25χρόνιαστη σκηνή και πάντα το κοινό θα τον λατρεύει. Οι νέες γενιές ακροατών στην πατρίδα του ψήφισαν το single F.E.A.R.- μέσω του ραδιοσταθμού Xfm- μέσα στα 5 καλύτερα τραγούδια των 00s. Το νεανικό NME αποθεώνει κάθε Live του από την τρέχουσα περιοδεία του. Ο ίδιος πλέον εντελώς συμφιλιωμένος με το παρελθόν του προσφέρει αρκετά αριστουργήματα από το ρεπερτόριο των Stone Roses που φέρνουν αναμνήσεις από ηδονικές νύχτες στο Hacienda και το Spike Island (έστω και αν δεν τις ζήσαμε οι περισσότεροι ποτέ).
Ο ήχος του Manchester Rave- πιο επίκαιρος από ποτέ σήμερα- είναι συνυφασμένος με τον κύριο Brown. Το attitude του δίδαξε πολλές γενιές μουσικών- μήπως οι αδερφοί Gallagher του χρωστάνε κάτι;- τον τρόπο να απασχολούν τα έντυπα με ότι πουν ή κάνουν. Αλλά και η δική του solo καριέρα δεν είναι λιγότερο αξιόλογη. Με εμφανείς dance- funk επιρροές, κοινωνικού στίχους και υπέροχες μελωδίες - με αυτήν την πάντα τόσο χαρακτηριστική φωνή-έχει φτάσει πλέον στο έκτο του album, πάντα κρατώντας ιδιαίτερα ψηλά τα ποιοτικά του standards.
Οι πολλές λέξεις είναι περιττές για τον Ian Brown. Οι πολλοί οπαδοί του στην χώρα μας θα τον τιμήσουν και αυτός θα τους προσφέρει την "King monkey" μαγεία του απλόχερα με τον δικό του special τρόπο. Απλά προετοιμαστείτε από ζητήματα φυσικής κατάστασης γιατί αποκλείεται να μην είναι μια απόλυτα επικίνδυνα χορευτική νύχτα.
26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - BLOCK 33
27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΑΘΗΝΑ - FUZZ CLUB

You Might Also Like

0 Comments