Peter Heppner, Diorama και Decode live στο Gagarin!

Ιουνίου 13, 2010


Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου το Αθηναϊκό κοινό θα έχει την σπάνια ευκαιρία να έρθει face to face με μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της electro / wave μουσικής των τελευταίων 20 χρόνων! Ο Peter Heppner, γνωστός στους περισσότερους σαν ο τραγουδιστής των Wolfsheim και σαν η χαρισματική φωνή που ακούγεται στις μεγαλύτερες επιτυχίες του Schiller (dream of you, life…i feel you), μαζί με τους ιδιαίτερα αγαπητούς στο ελληνικό κοινό Diorama και τους δικούς μας Decode θα βρίσκονται για μια και μοναδική βραδιά στο Gagarin 205.

PETER HEPPNER & BAND

Ο Peter Heppner αποτελεί μια από τις σπάνιες περιπτώσεις της μουσικής βιομηχανίας που ένα μέλος ενός group καταφέρνει να αποκτήσει μεγαλύτερο status και δημοτικότητα από το ίδιο το group. Αν και τραγουδιστής των Wolfsheim -το πιο επιτυχημένο γερμανικό synth pop συγκρότημα των 90’s- ήταν οι εκτός συγκροτήματος συνεργασίες αυτές που κατάφεραν να απογειώσουν την καριέρα του και να τον καθιερώσουν σαν μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές εντός και εκτός γερμανικών συνόρων.

Ο Peter Heppner ξεκίνησε την περιπλάνησή του στα μονοπάτια της μουσικής μαζί με τον Markus Reinhardt το 1991 με την κυκλοφορία του πρώτου single των Wolfsheim ‘the sparrows and the nightingales’. Ένα single που κατάφερε με μηδενικό promotion να γίνει σε χρόνο ρεκόρ hit single στα new wave / electro ευρωπαϊκά dancefloors.

Ακολούθησε το άλμπουμ no happy view το 1991, το popkiller το 1993 και μερικά ακόμα αριστουργηματικά άλμπουμς ρομαντικής μελαγχολίας που βρήκαν καταφύγιο στις δισκοθήκες των depeche mode fans και της new wave / synth pop αισθητικής. Τραγούδια σαν το ‘once in a lifetime’, ‘leave no deed undone’, ‘kunstliche welten’ έγιναν μεγάλες επιτυχίες στα clubs και τα ραδιόφωνα.

Όλα αυτά μέχρι το 2003. Τότε ήταν που κυκλοφόρησαν το single ‘kein zuruck’ και το cd ‘casting shadows’ που αν και ήταν η μεγαλύτερη εμπορική τους επιτυχία φτάνοντας μέχρι την κορυφή των γερμανικών charts έμελε να είναι και το κύκνειο άσμα των Wolfsheim.

Το τέλος των Wolfsheim όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και το μουσικό τέλος του Heppner. Ήδη από το 1998 είχε ξεκινήσει μια παράλληλη με τους Wolfsheim πορεία συνεργαζόμενος με μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας. Η αρχή είχε γίνει με το ‘die flut’, ένα ντουέτο με τον γερόλυκο του γερμανικού new wave Joackim Witt που έμεινε στην κορυφή των γερμανικών charts για πολλές εβδομάδες. Ακολουθεί η συνεργασία με τον Schiller στο dream of you και η φήμη του Heppner πλέον δεν μπορεί να περιοριστεί στα γερμανικά σύνορα. Το τραγούδι καρφώνεται στο Νο 1 πολλών ευρωπαϊκών χωρών με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση, το video clip παίζει σε heavy rotation στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά μουσικά κανάλια και παντού γράφονται διθύραμβοι για την μαγικά μελαγχολική φωνή του Heppner. Ακολουθεί η συνεργασία με το dark wave συγκρότημα Goethes Erben στο glasgarten, η δεύτερη ακόμα πιο επιτυχημένη συνεργασία με τον Schiller στο ‘life… i feel you’, το wir sind wir με τον star dj Paul van Dyk, και η λίστα των συνεργασιών ολοκληρώνεται με ονόματα όπως οι Girls Under Glass, Alice ΙΙ, Umbra et Imago, José Alvarez-Brill, Kim Sanders και Milu.

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008 είχε έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα και την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού άλμπουμ του Heppner με τον τίτλο ’solo’. Ηχογραφημένο σε Λονδίνο και Βερολίνο με παραγωγούς τον John Vettese (Pet Shop Boys, Frankie Goes to Hollywood, Dido, Clannad, Annie Lennox, Simple Minds) και τον José Alvarez-Brill (Witt, De/Vision, Kosheen) αποτελεί μια νοητή συνέχεια του έργου των Wolfsheim. Μελωδικά synth lines, εκλεπτυσμένες ηλεκτρονικές ενορχηστρώσεις, δυνατές συνθέσεις και φυσικά η μελαγχολική φωνή του Peter Heppner που ανέκαθεν ήταν το σήμα κατατεθέν τους.

Όμως, οι συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στους Wolfsheim και την τωρινή πορεία του Heppner δεν εξαντλούνται στη δισκογραφία. Ο Peter Heppner στις συναυλίες του πέρα του ότι συνοδεύεται από τη μπάντα που είχε και στις συναυλίες των Wolfsheim (Lothar Manteuffel – Keyboards, Dirk Riegner – Keyboards, Carsten Klatte – κιθάρες, Achim Färber – drums) αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του live set σε ένα best of των Wolfsheim.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου να είστε προετοιμασμένοι για μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που έχουν στιγματιστεί από την φωνή του Heppner και για ένα μοναδικό flash back στο σπουδαιότερο synth pop συγκρότημα των τελευταίων 20 χρόνων!

DIORAMA

Οι Diorama ξεκίνησαν το 1999 όταν ο Torben Wendt, με την υποστήριξη του Adrian Hates (diary of dreams) και του Rainer Assmann (Daf/ Fad Gadget) κυκλοφόρησε το ‘pale’ για λογαριασμό της νεοσύστατης τότε δισκογραφικής εταιρίας του Adrian Hates, accession records. Ένα χρόνο μετά και με την προσθήκη του Felix Mark (Frozen Plasma) κυκλοφόρησε το her liquid arms με τα ηλεκτρονικά στοιχεία να παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τους diorama να έχουν αποκτήσει πλέον έναν σκοτεινό electro – synth pop χαρακτήρα που διατηρούν μέχρι και σήμερα. Albums όπως τα The Art of Creating Confusing Spirits, amaroid και a different life καθιερώνουν τους Diorama στην συνείδηση του dark wave / electro κοινού και η στενή διαπροσωπική σχέση τους αλλά και η ηχητική ομοιότητα με τους diary of dreams τους κάνει τα αγαπημένα παιδιά των φανατικών οπαδών τους. Φέτος, κυκλοφόρησαν το έκτο στη σειρά άλμπουμ τους με τον τίτλο cubed και το single child of entertainment ξεχώρισε από τη πρώτη στιγμή και προστέθηκε δίπλα στις μεγάλες επιτυχίες τους όπως το advance, her liquid arms, synthesize me, device, the girls κ.α.



Από το 1999 μέχρι και σήμερα έχει αναπτυχτεί μια πολύ στενή σχέση με το ελληνικό κοινό που μετουσιώθηκε σε ουκ ολίγες επισκέψεις τους στα μέρη μας και σε αρκετά hit singles στα ebm /electro clubs. Μολαταύτα η τελευταία τους συναυλία στην Ελλάδα μετράει ήδη 5 χρόνια (μεσολάβησε μια εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 2008) με αποτέλεσμα η συναυλία τους στο Gagarin 205 με τον Peter Heppner να ορίζει το τέλος μιας πολυετούς αναμονής. Και αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος ώστε το βράδυ της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου να μην περιοριστούν οι Diorama στον ρόλο του support band αλλά να παρουσιάσουν ένα full time show που θα ικανοποιήσει και θα αποζημιώσει τους πολυάριθμους Έλληνες fans τους!

DECODE

Μαζί τους σαν special guests οι Decode, το συγκρότημα που έχει κάνει εδώ και χρόνια κοινό και δισκογραφικές εταιρίες να παρακαλάνε για το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Το πιο πολυσυζητημένο μη δισκογραφημένο ελληνικό σχήμα των τελευταίων ετών επιστρέφει και πάλι στη σκηνή μετά από 2 χρόνια για να μας υπενθυμίσει ότι όλο αυτό το buzz γύρω από το όνομά τους μόνο αδικαιολόγητο δεν είναι!

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου

GAGARIN 205 (Λιοσίων 205)

PETER HEPPNER & BAND (de) sings WOLFSHEIM, SCHILLER and more…

DIORAMA (de) Co-headliners

DECODE (gr) Special guests

You Might Also Like

0 Comments