Οι RED ZEBRA live στην Αθήνα

Οκτωβρίου 19, 2010


Seven Sins Club + Front of House Promotion + Darknet Promotion, Present.

RED ZEBRA live in Athens
20 Νοεμβρίου 2010

...+ Support : Exetix & Skull & Dawn
+ DJ Set by UnHuman

Doors open : 20:30
Τιμή εισιτηρίου : 16 euro
Τιμή εισιτηρίου online : 13 euro (100 Limited Tickets) - Παραγγελία online : http://redzebra.eventbrite.com/

Seven Sins Club – Θεμιστοκλέους & Γαμβέτα 5, Πλατεία Κάνιγγος


RED ZEBRA
Οι RED ZEBRA, το θρυλικό new wave – punk rock συγκρότημα από το Βέλγιο θα βρίσκεται στην Αθήνα στiς 20 Νοεμβρίου 2010 για μία μοναδική συναυλία στο Seven Sins Club. Μαζί τους οι Έλληνες Exetix και οι Skull & Dawn (ex- Defile Des Ames).
Οι Red Zebra ξεκίνησαν την πορεία τους το μακρινό 1978 ως μια παρέα εφήβων τότε και με το όνομα “The Bungalows". Σύντομα άλλαξαν το όνομα τους και άρχισαν να ηχογραφούν και να διανέμουν οι ίδιοι τις παραγωγές τους. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει από το πρώτο τους EP όπου συμπεριλαμβάνονταν το γνωστό και κλασικό cult hit πλέον “I can't live in a living room” !
Λίγο αργότερα το 1983 κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο “Maquis”. Το 1986 το group διαλύεται και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 επανασυνδέονται για μερικές live εμφανίσεις. Μετά από αρκετά live και την μεγάλη απήχηση που γνώρισαν αποφασίζουν να επανασυνδέσουν το συγκρότημα και το 1996 με νέα μέλη στην συνθεσή τους παρουσιάζουν το 2ο full album τους. Έκτοτε συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους παρουσιάζοντας νέο album και singles.

Τριάντα χρόνια μετά οι RED ZEBRA συγκαταλέγονται στα θρυλικά new wave – punk rock συγκρότημα με φανατικό κοινό και ιδιαιτέρα αγαπητοί και στην χώρα μας. Το “I can't live in a living room” αποτελεί ακόμη και σήμερα hit που δεν λείπει από κανένα σχετικό DJ Set και το άκουσμα του αμέσως σε παρασέρνει για χορό !
Σχετικά Links :
http://www.redzebra.be/
http://www.myspace.com/redzebra1

SKULL & DAWN (ex Defile Des Ames)
Οι Skull & Dawn ξεκίνησαν το 2002 με την ονομασία Defile Des Ames. Με επιρροές από την Folk των 70's και των 90's και την πειραματική μουσική της δεκαετίας του 80 οι Defile des Ames έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους με live εμφανίσεις, στην Αθήνα και όχι μόνο. Σε μεγάλες σκηνές όπως: Ρόδον Club (Elfentanz Festival), Gagarin 205 Live Club (Seelenschmerz Festival, Support act Anne Clark, Support act - Psychic TV ), Underworld Club (Support act Attrition) όπως επίσης και σε μικρότερες σκηνές. Συνεργάζονται με τον μουσικό Matt Howden (Sieben, Sol Invictus) με τον οποίο έχουν εμφανιστεί live δυο φορές στην χώρα μας.
Επίσης συμμετέχουν με ένα τραγούδι στο album των Sieben "ogham, inside the night". Στη συγκεκριμένη δουλειά έχουν συμμετοχή και άλλοι καλλιτέχνες όπως Faith and the muse, Larsen, Chris Eckman (Walkabouts) κ.α. Οι μουσικές επιρροές τους είναι πολλές και διαφορετικές...Current 93, Coil ,Sol Invictus, Johnny Cash, Throbbing Gristle, Tom Waits, Black Sabbath....Έχουν δώσει μουσική τους για δυο Φιλμ μικρού μήκους και για μια θεατρική παράσταση....Το 2008 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους τίτλο "Lust ’n’ Stone" μετά από πέντε χρόνια ζωντανών εμφανίσεων και ανεξάρτητων κυκλοφοριών στην Trick or Treat productions, το συγκρότημα πλέον ανήκει στην οικογένεια της AHNSTERN / Steinklang Industries και αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει το 2ο album του.

Links :
http://www.defiledesames.com/
http://www.myspace.com/skullndawn


EXETIX
Οι EXETIX είναι μια καινούργια synth-punk μπάντα που με τον πρωτοποριακό της ήχο κερδίζει συνεχώς φίλους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα μελή παίζουν μαζί από το 1996 αλλά σχημάτισαν το συγκρότημα μόλις το2009(!) καθώς συμμετείχαν-ουν σε διαφορές μπάντες παράλληλα (Two seconds late,Lanterna,Human puppets,Kitrina fylla,Xtro κ.α.).
Δημιούργησαν αίσθηση στην πρώτη τους απρογραμμάτιστη εμφάνιση ως support στους NO MORE (2009) και με τη δυναμική συμμέτοχη τους στο Drop Dead Festival Warm up (DRGR event 2010).Το πολυαναμενώμενο πρώτο τους LP θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από την 5th Floor Entertainment,και οι πρώτες κόπιες θα πωλούνταν αποκλειστικά στη συναυλία.

Links :
www.myspace.com/theexetixofficial

You Might Also Like

0 Comments