Έρχονται οι Maybeshewill και οι Esmerine

Φεβρουαρίου 10, 2012


Οι φίλοι του post-rock θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυο αρκετά αξιόλογα ονόματα της σκηνής. Οι Βρετανοί Maybeshewill θα δώσουν δυο συναυλίες, αρχικά στις 4 Μαίου στο Six Dogs και στις 5 Μαίου στο Γαία της Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται πολύ σύντομα. Οι Esmerine, το project του Bruce Cawdron των Godspeed You! Black Emperor και της Rebecca Foon θα μας επισκεφτεί την Κυριακή 6 Μαίου 2012 στο Gagarin. Παρακάτω τα επίσημα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2012

Η μεγάλη κολλεκτίβα των GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR επιστρέφει στην Ελλάδα. Αυθεντικά μέλη των GY!BE, THEE SILVER MT. ZION MEMORIAL ORCHESTRA & TRA-LA-LA BAND και SET FIRE TO FLAMES (1Η φορά στη χώρα μας) παρουσιάζουν ζωντανά επί σκηνής το εξαιρετικό & άκρως ιδιαίτερο side project τους ESMERINE.

Η προπώληση περιορισμένων αριθμών εισιτηρίων (καθήμενοι-όρθιοι) προς 19 ευρώ μόνο στο www.ticketarena.gr είναι ήδη ενεργή και σε εξέλιξη.

post-rock/experimental/indie

ESMERINE [Montreal, Quebec, Canada]

1,5 χρόνο μετά τις δύο ιστορικές ζωντανές εμφανίσεις των GY!BE που έγιναν sold out πριν καν λήξει η διαδικασία της προπώλησης, η θρυλική Καναδική Κολλεκτίβα μας επισκέπτεται ξανά! Εξέχοντα, αυθεντικά μέλη των μυθικών Godspeed You! Black Emperor, των Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band (θυμηθείτε το εν Αθήναις εκπληκτικό sold out στα τέλη Μαρτίου του 2008) και των Set Fire to Flames (άλλο σπουδαίο σχήμα-μέλος τους που δε μας έχει επισκεφτεί ξανά) συμπράττουν με έναν τρόπο μοναδικό, προκειμένου να παρουσιάσουν 1η φορά επί Ελληνικού εδάφους το εξαιρετικό side-project τους Esmerine.

Βουτηγμένοι στα άδυτα μιας φαντασμαγορικής μελαγχολίας, την απερίγραπτη ομορφιά της οποίας κάνουν ακόμα πιο δυσβάσταχτη άρπες, μαρίμπες και τσέλα συνοδεία εύθριπτων εικόνων σαν σε κιτρινισμένο από το χρόνο εφηβικό ημερολόγιο μιας απόλυτης αθωότητας, αυτοί οι σύγχρονοι ταξιδευτές του ονείρου επιμένουν, κόντρα στο πνεύμα των φτηνών καιρών μας να παίζουν κρυφτούλι -ή κατ’ άλλους Ρώσικη ρουλέτα- με έννοιες κι αξίες πολύ εύθραυστες. Διόλου τυχαίο είναι, πως το ολοκαίνουριο εξαιρετικό άλμπουμ τους La Lechuza είναι ολόκληρο αφιερωμένο στη μνήμη της αγαπημένης τους συνεργάτιδας, τραγουδίστριας κι εξέχουσας φυσιογνωμίας της σκηνής του Μόντρεαλ Lhasa de Sela, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ανήμερα πρωτοχρονιά του 2010 σε ηλικία 37 ετών.

Οι Esmerine δεν είναι ένα συνηθισμένο μουσικό πρότζεκτ. Γέννημα-θρέμμα, σπλάχνο των GY!BE, A Silver Mt Zion και Set Fire to Flames παίρνει σάρκα και οστά μονάχα όταν υπάρχει σοβαρός λόγος. Σκεφτείτε πως ενώ έχει ήδη μπει στη δεύτερη δεκαετία της ύπαρξής του, μετράει μόλις 3 άλμπουμς (If Only a Sweet Surrender to the Nights to Come Be True του 2003 και Aurora του 2005 τα προηγούμενα κι αμφότερα είναι αν μη τι άλλο πεντάμορφα), ενώ το καινούριο αποτελεί την πρώτη δισκογραφική τους κατάθεση τα τελευταία έξι χρόνια! Όπερ σημαίνει, πως επανακάμπτει εάν κι εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι και μόνο. Και το La Lechuza που μόλις είδε το φως της δημοσιότητας για το label-έμβλημα των GY!BE, Constellation και στο οποίο συμμετέχει ενεργά η Καναδέζα βιολονίστρια κι ιδρυτικό μέλος των μεγάλων Arcade Fire, Sarah Neufeld αποτελεί μια από τις πιο ιδιαίτερες κυκλοφορίες της χρονιάς κι απόδειξη αυτού είναι πως το περίφημο The Wire το αποθέωσε.

Την Κυριακή 6 Μάη, το Gagarin Live Music Space υποδέχεται την άκρως ιδιαίτερη αυτή συναυλία ειδικά διαμορφωμένο, με περιορισμένο αριθμό καθήμενων μπρος στη σκηνή (καμία διαφορά στην τιμή των εισιτηρίων η προπώληση των οποίων ξεκινά από 19 ευρώ – θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας). Όπως και να επιλέξουμε όμως όλοι οι πραγματικοί μουσικόφιλοι να την παρακολουθήσουμε, ένα είναι το σίγουρο: θα είναι τόσο συναρπαστική, που θα μας μαγέψει για πάντα.

[DOORS OPEN @ 21:00]
- ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ON LINE Ή ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ 212-100 37 88 ΜΟΝΟ ΣΤΟ www.ticketarena.gr: 19 ΕΥΡΩ
FULL INFO: www.facebook.com/alterground - www.alterground.gr

You Might Also Like

0 Comments