Παρασκευή 20 Απριλίου: Athens New Rock Eclipse Festival

Απριλίου 13, 2012



Ένα πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, το Athens New Rock Eclipse Festival, με τις συμμετοχές 4 πολύ καλών ελληνικών συγκροτημάτων, των New Zero God (που αποτελούνται από πρώην μέλη των Flowers of Romance και των Past Perfect), των The Illusion Fades (κατά την γνώμη μου το καλύτερο ελληνικό gothic rock συγκρότημα), των Common Sense (που έκαναν αίσθηση στα 90s) και των Strawberry Street.




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
NEW ZERO GOD (ex Flowers of Romance)
THE ILLUSION FADES
COMMON SENSE
Opening act: Strawberry Street

Ένα σπάνιο live happening από τρεις μπάντες με πρωταγωνιστικό ρόλο στην «άνοιξη» της ελληνικής ανεξάρτητης αγγλόφωνης σκηνής των 90ies, με πολλά «παράσημα» εντός και εκτός συνόρων, μας ταξιδεύουν στον άλλοτε μελαγχολικό και άλλοτε σκληρό κόσμο της μεγάλης τους μουσικής πορείας μέχρι τις μέρες μας ...

Dj set: Sir Demian – αφιέρωμα στη σκηνή των 90ies και στις επιρροές της
ΕΝΑΡΞΗ: 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: 7 € !!

Οι New Zero God σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 2006, από πρώην μέλη των “The Flowers Of Romance” και των “Nexus”. Το συγκρότημα αποτελείται από έμπειρους μουσικούς που δραστηριοποιούνται στην ελληνική μουσική σκηνή και δισκογραφία από τη δεκαετία του ’80. Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος έχει τον τίτλο “Fun Is A Four Letter Word” και περιέχει 12 κιθαριστικά τραγούδια που κινούνται ανά¬μεσα στις περιοχές του post punk, του dark wave και του goth χωρίς τελικά να το χαρακτηρίζει ως σύνολο ένα μόνο από τα παραπάνω είδη. Οι New Zero God ηχογράφησαν σε δώδεκα live in-the-studio jam sessions με σκοπό να συλλάβουν τη live αίσθηση που βγάζει το συγκρότημα στη σκηνή. Ο σκοπός επετεύχθη και το αποτέλεσμα είναι ένα άλμπουμ γεμάτο ενέργεια και ψυχή που ακούγεται δυνατά! Ανάλογες είναι άλλωστε και οι ζωντανές εμφανίσεις των New Zero God στις οποίες συχνά παίζουν και κομμάτια των Flowers of Romance και των Nexus. Μέχρι τώρα έχουν εμφανιστεί σε διάφορα club και μουσικές σκηνές εντός και εκτός Αθήνας, ενώ ξεχωριστές ήταν οι εμφανίσεις τους στο 1ο Φεστιβάλ Ερμούπολης και στο Local Delights Festival που έγινε στο Block 33 της Θεσσαλονίκης. Έχουν ανοίξει επίσης συναυλίες των Legendary Pink Dots και των Christian Death. Mετά την πρόσφατη κυκλοφορία του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το άλμπουμ έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από τον μουσικό τύπο και το ραδιόφωνο.Βρέθηκε στα ραδιοφωνικά charts της Αγγλίας για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο ενώ παρουσιάσεις και συνεντεύξεις των New Zero God κυκλοφόρησαν στα Αγγλικά περιοδικά Terrorizer (Dominion-τευχος Ιουλίου 2011) και Devolution (με συμμετοχή στη συλλογή Cd του περιοδικού-τευχος Αυγούστου 2011) καθως και στα διαδυκτιακά Αμερικάνικα περιοδικά Muen (Ιανουάριος 2011) και Carpe Nocturne (Σεπτέμβριος 2011). Τον Μάιο ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Μιχάλης Πούγουνας συμμετείχε σε φιλανθρωπικό τραγούδι για το Sophie Lancaster Foundation μαζι με μέλη Αγγλικών και Αμερικάνικων συγκροτημάτων, το οποίο ήταν και ο επίσημος Gothic ύμνος για την Μ. Βρετανία για το 2011. Στις 14 Οκτωβρίου ένα τραγούδι του group συμπεριληφθηκε στη γερμανική συλλογή Gothic Visions III μεταξύ τραγουδιών των Wayne Hussey, Lacrimosa, Ikon, Descendants of Cain και άλλων. Το 2012 ξεκίνησε βρίσκοντας το συγκρότημα για έναν ολόκληρο μήνα στο # 1 του αμερικάνικου CD Baby με το τραγούδι του Second Chance.

Τους New Zero God αποτελούν οι:
Μιχάλης Πούγουνας – Φωνητικά
Δημήτρης Στεβής – Τύμπανα
Χάρης Σταύρακας – Μπάσο
Μιχάλης Χρήστου – Κιθάρα
http://www.myspace.com/newzerogod
http://www.facebook.com/NewZeroGod

Οι “ΤHE ILLUSION FADES” χαρακτηρίζονται από τον ατμοσφαιρικό και ταυτόχρονα δυναμικό ήχο. Το συγκρότημα θεωρείται από πολλούς ίσως το σημαντικότερο της Ελλάδας στο συγκεκριμένο είδος μουσικής, και είναι αναγνωρίσιμο από το ξένο κοινό και τον μουσικό τύπο. Η πορεία της μπάντας ξεκίνησε το 1990 από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Γιώργο Δέδε. Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το σίνγκλ "Valentine" το 1993. Αμέσως μετά ακολουθεί το ομώνυμο άλμπουμ "Illusion Fades". Ακολούθησαν πολλές ζωντανές εμφανίσεις με σημαντικότερη αυτή μαζί με τους “Gun Club” στο κλαμπ Ρόδον. Το 1997 κυκλοφορεί το "Shadowlove" που θα κάνει γνωστό το συγκρότημα και εκτός συνόρων. Το 1999 ακολουθεί ο τρίτος δίσκος "In The Arms Of An Angel". Η επόμενη δισκογραφική δουλειά των The Illusion Fades με τίτλο "In Black" κυκλοφόρησε από την προσωπική τους εταιρεία ‘Angel’ το 2003, και πήρε εξαιρετικές κριτικές τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή τύπο, και χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό “Metal Hammer” σαν κυκλοφορία του μήνα! Tο 2006 έρχεται το "Psycho Burn" ένα δυναμικό άλμπουμ που περιέχει και το βίντεο του τραγουδιού "Dead White Snow". Το 2006-2007 ήταν μια καθοριστική περίοδο για την μπάντα καθώς οι ζωντανές εμφανίσεις διαδέχονταν η μια την άλλη, τόσο στην Αθήνα με εγχώριες μπάντες και του εξωτερικού, όσο και στην επαρχία. Σημαντική στιγμή για το 2007 ήταν η συμμετοχή στο μεγαλύτερο Gothic Rock – Metal φεστιβάλ παγκοσμίως με το όνομα WAVE GOTIK TREFFEN (WGT) στο οποίο τους επέλεξαν να εμφανιστούν στην κύρια σκηνή “Agra”. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 25-26-27-28 Μαΐου 2007 στην Λειψία της Γερμανίας, και γίνετε σε ολόκληρη την πόλη! Το 2009, μετά από μερικές αξιόλογες εμφανίσεις δίπλα σε διεθνείς μπάντες (Lacrimas Profundere, Star Industry, The Damned, London After Midnight, The 69 Eyes…) και με μια συμμετοχή σε συλλογή CD του εξωτερικού (Gothic Magazine) μαζί με μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής, κυκλοφόρησε το έκτο CD των The Illusion Fades με τίτλο “Killing Ages” από την γερμανική εταιρία PANDAIMONIUM το οποίο περιλαμβάνει αποκλειστικές συμμετοχές των Jan Kenneth Barkved (Εlusive) και Tristessa (Astarte).

Ήδη οι πρώτες κριτικές από τον ελληνικό αλλά ιδιαίτερα από τον διεθνή τύπο ήταν ιδιαίτερα θετικές. Το τραγούδι “Τhe Cristmas Song” έρχεται στο Νο3 και Νο7 του Global Gothic Chart και οι The illusion Fades μπάντα του μήνα, ενώ το “Full of Fire” απο την προηγούμενη κυκλοφορία της μπάντας (Psychoburn) έρχεται στο Νο2. Αμέσως μετά βγήκε και το βιντεοκλίπ 13th Day, ενώ μέσα στο 2010 η μπάντα γράφει το soundtrack της Αμερικάνικης cult κινηματογραφικής ταινίας του Joe Barbarisi "Flowers for the Dead", ενώ το τραγούδι “Τhe Christmas song” κλείνει τους τίτλους τέλους της Ισπανικής σειράς μυστηρίου του Cesar De Nicolas "El Otro Lado - The Other Side". Tο 2011 οι Live εμφανίσεις συνεχίζονται και πάλι, ενώ για το 2012 οι The illusion Fades περισσότερο δυναμικοί από ποτέ συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Oι Common Sense δημιουργήθηκαν το 1990 και μαγνήτισαν το ελληνικό κοινό από την πρώτη κιόλας κυκλοφορία τους, το single τους "Grotesque" (1993) και το LP "Sun Comes Up" (1996). Έκτοτε βρέθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα αγγλόφωνα ελληνικά γκρουπ, εμφανίστηκαν σε σημαντικές συναυλίες όπως αυτή των Dodgy, των Giant Sand και των Tindersticks, "χώρισαν" για να επιστρέψουν ακόμα πιο δυναμικά με το κομμάτι "Time Stood Still", το οποίο αρχικά κυκλοφόρησε στη συλλογή του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου (One Dream Closer) για να βρεθεί στην κορυφή των διεθνών charts του Soundwave και να τους φέρει στην ίδια σκηνή με τους Echo & The Bunnymen, στο Cavern Club του Λίβερπουλ (2007). Παράλληλα, έδωσαν μουσική τους για δύο ταινίες του Άγγελου Σπάρταλη (βραβευμένος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης). To 2009 κυκλοφόρησαν το EP "Time stood still" (limited edition) από την The Sound of Everything, ενώ αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν το νέο τους άλμπουμ, με τίτλο "Sunset".

Οι Strawberry Street είναι ένα alternative/art rock συγκρότημα με βάση την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2006, από τον Θάνο Λυμπερόπουλο (πλήκτρα, κρουστά, φωνές) και το Γιώργο Γραμμόζη (φωνές, κιθάρα) , θέλοντας να βάλουν σε μια τάξη τις ετερόκλητες και αντικρουόμενες επιρροές τους πάνω στο φάσμα του rock. Από τη μία η punk θεατρικότητα των Dead Kennedy’s και ο pop θόρυβος των Nirvana, και από την άλλη η progressive αισθητική των Pink Floyd και οι retro αρμονίες των Beach Boys. Να πούμε την αλήθεια δεν τα κατάφεραν, αλλά όπως φαίνεται το να μην κολλάς ετικέτα δεν είναι απαραίτητα άσχημο. (Αν και το να λες «δεν κολλάμε ετικέτα» είναι πλέον πιο κλισέ και τα εξώφυλλα των Iron Maiden-sorry Eddie-τι να γίνει). Έτσι πήραν το όνομα τους από ένα ανέκδοτο τραγούδι του Jeff Buckley και δημιούργησαν ένα συναρπαστικό μίγμα, όπου κάθε τραγούδι έχει διαφορετικά σημεία αναφοράς και μοιάζει μοναδικό. Μαζί τις άλλες δύο φράουλες θα γνωρίσουμε τον Major -τι δυαδικό σύστημα, τι 2/4- Δημήτρη Φιλίππου στα ντράμς, τον Professor Γιαννη –άσε jazzy ακόρντα-Ταυλά στο μπάσο και τον πολυτεχνίτη μηχανικό ήχου και λοιπόν θορυβωδών αντικειμένων Γιάννη Δήμα στα πλήκτρα και λοιπά μπίου μπίου. Τελειώνοντας τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους δίσκου οι Strawberry Street ετοιμάζουν αρκετές live εμφανίσεις στην Αθήνα και όχι μόνο.

You Might Also Like

0 Comments