Το POEt'S SOUND προτείνει: Αφιέρωμα σε νέες μπάντες από το Manchester (Μέρος 2ο)

Ιουλίου 27, 2012


To κατά βάση instrumental συγκρότημα των Plank! κερδίζει όλο και μεγαλύτερη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό. Οι krautrock επιρροές είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, ενώ ο χαρακτηρισμός που διάβασα κάπου για την μπάντα, "ότι είναι σαν οι Mogwai να διασκευάζουν Can", είναι κάτι περισσότερο από ταιριαστός. Ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο 'Animalism", κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, από τον οποίο μπορείτε να ακούσετε το "King Rat" παρακάτω:



htmyspace.com/plankuk



Οι The Narrows είναι μια electro rock μπάντα που τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε τον πολύ καλό πρώτο της δίσκο με τίτλο "The Eve of Invasion". Το ντεμπούτο τους είναι ένα pop άλμπουμ που τα ηλεκτρονικά στοιχεία αναμειγνύονται ιδανικά με τα indie rock ξεσπάσματα τύπου Kasabian, διακατέχεται από ατμοσφαιρική αισθητική και κινηματογραφικά περάσματα, ενώ έχει βάθος και απαιτεί αρκετές ακροάσεις. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο αλλά και να τον κατεβάσετε ελεύθερα εδώ. Το πρώτο single από αυτόν ήταν το "Able Danger", που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:



thenarrows.co.uk



Ο Pierre Hall δεν είναι άγνωστος στους μουσικούς κύκλους ιδίως του Manchester. Μετά τους brit-popάδες Lead Balloons, το νέο project του Hall ονομάζεται Golden Glow (όνομα tribute στους Felt). Ο ήχος του είναι ριζωμένος στο μουσικό παρελθόν της πόλης από τους Joy Division έως τους The Stone Roses. Πριν λίγο καιρό το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο με τίτλο "Tender Is The Night", από τον οποίο και μπορείτε να ακούσετε τρία κομμάτια:



myspace.com/goldenglowmusic



Οι The Deadtapes είναι μια alternative rock μπάντα που βρίσκεται στο ξεκίνημα. Η μουσική τους έχει ένταση και punk δυναμισμό (όπως φαίνεται στο νέο τους single "SubHuman"), αλλά και κάποιες πιο σκοτεινές πτυχές("Klima"). Ακούστε τα κομμάτια τους εδώ.

You Might Also Like

0 Comments