Το POEt'S SOUND προτείνει: Αφιέρωμα σε νέες μπάντες από το Manchester (Μέρος 1ο)

Ιουλίου 21, 2012



To Manchester είναι μια πόλη με πλούσια μουσική κληρονομιά. Μας έχει χαρίσει κάποια από τα πιο ιστορικά συγκροτήματα, όπως τους Joy Division/ New Order, τους Smiths, τους Stone Roses, τους Oasis και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Η πόλη συνεχίζει έως και σήμερα να θεωρείται ένα από τα κέντρα για νέα και ενδιαφέρουσα μουσική. Τελευταία δείγματα, όπως οι Wu Lyf, οι Everything Everything και αρκετοί άλλοι θεωρούνται από τα πιο "καυτά" ονόματα στην Αγγλία, ενώ υπάρχει μια σειρά από ταλαντούχες νέες μπάντες που παλεύουν να διακριθούν. Μια από αυτές, είναι και οι Mount Fabric.


Οι Mount Fabric κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό το νέο τους single "Curves And Corners" από την Crystalline Recordings, μετά από μια σειρά από singles και EPs. Το alternative pop τους είναι μια μίξη από indie κιθάρες και electronica στοιχεία, με τα φωνητικά να είναι αυτά που ξεχωρίζουν, αν και σε στιγμές φέρνουν στο μυαλό αυτά του Thom Yorke. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το ΕΡ "Secretly An Astronaut" εδώ. Αξίζει να τους τσεκάρετε:



mountfabric.com


Οι Pins αν και από το Manchester έχουν ένα άκρως νεοϋορκέζικο ήχο. Αν και είχαν προσφορές από εταιρίες για δισκογραφικό συμβόλαιο, πιστοί στην DIY αισθητική, κυκλοφόρησαν μόνοι τους το ντεμπούτο "Eleventh Hour", ενώ ίδρυσαν και τη δικιά τους εταιρία("Haus of Pins"). Στον ήχο τους θα αναγνωρίσει κανείς, επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Warpaint, Crystal Stilts, Dum Dum Girls και Jesus And Mary chain. Ακούστε το "Eleventh Hour" παρακάτω, ενώ μπορείτε να δείτε και το βίντεο γιαυτό εδώ.



wearepins.co.uk



Άλλη μια DIY μπάντα από το Manchester, είναι οι Patterns που το 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ΕΡ, με τίτλο "New Noise". Η μουσική τους κινείται μεταξύ των dream pop, chillwave και post-punk ιδιωμάτων, με στοιχεία από μπάντες όπως οι Animal Collective, οι Smiths ή και οι Chameleons. Το νέο single "Blood" που κυκλοφόρησε από την τοπική εταιρία Melodic, και ήδη βρίσκεται στο playlist του BBC Music 6, μπορείτε να το ακούσετε εδώ:





musicalpatterns.com

You Might Also Like

0 Comments