Και ο Paul Banks των Interpol στην Αθήνα

Σεπτεμβρίου 14, 2012


Η φετινή χρονιά φαίνεται ότι συνεχίζεται ιδανικά, όσο αφορά τις συναυλίες στην Ελλάδα. Έτσι μετά τα μεγάλα ονόματα του καλοκαιριού, αλλά και τις ανακοινώσεις των O. Children, Cold In Berlin, Cult Of Youth και τόσων άλλων, σειρά έχει ο Paul Banks να μας επισκεφτεί, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, για μια συναυλία στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Fuzz Club(ενώ αναμένονται να ανακοινωθούν και οι εμφανίσεις των A Place To Bury Strangers σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο). Ο τραγουδιστής των Interpol, οι οποίοι μας επισκέφτηκαν για πρώτη φορά πέρσι και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διάλειμμα, είναι σε περιοδεία για την προώθηση της δεύτερης προσωπικής δουλειάς του, μετά το "Julian Plenti Is... Skyscraper", με τίτλο "Banks", από την οποία ακούσαμε το πρώτο single "The Base", ενώ ο δίσκος θα είναι διαθέσιμος στις 22 Οκτωβρίου από την Matador. Το δελτίο τύπου:



15/02/2013

FUZZ Club

PAUL BANKS



O τραγουδιστής των Interpol για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το προσωπικό του project.

Η βαρύτονη φωνή του Paul Banks είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές της μουσικής των 00ς, καθώς η επιτυχία των Interpol βασίστηκε σε μεγάλο ποσοστό πάνω της. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στις εικόνες αποθέωσης του Banks στην περσινή συναυλία των Interpol στην Αθήνα, η οποία έχει πλέον καταχωρηθεί ως μια από τις κορυφαίες των τελευταίων ετών.

Πέρα από τα ηχητικά όρια των Interpol, η προσωπική δισκογραφία του Paul Banks μας παρουσιάζει έναν καλλιτέχνη που επιθυμεί να πειραματιστεί με μουσικά στυλ, αλλά και με την εικόνα του. Στον πρώτο δίσκο του "Julian Plenti Is...Skyscraper" που κυκλοφόρησε το 2009, ο Paul Banks παρουσίασε στο κοινό το alter ego του, την μουσική περσόνα Julian Plenti. Με τραγούδια γραμμένα πριν την δημιουργία των Interpol και με πληθώρα μουσικών επιρροών, το αποτέλεσμα ξάφνιασε αλλά και εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς.

Τρία χρόνια μετά (και με την ενδιάμεση κυκλοφορία του EP "Julian Plenti lives"), στον νέο δίσκο του με τίτλο "Banks", ο οποίος κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου από την εμβληματική δισκογραφική Matador, ο Paul αφήνει στην άκρη τον Julian Plenti, για να παρουσιάσει ακόμα μια μουσική έκπληξη. Το προσωπικό παρελθόν και οι επιρροές δεν είναι πια το σημαντικό, αλλά η απλότητα της σύνθεσης και η απόλαυση της ίδιας της μουσικής. Καινούργια τραγούδια που αφηγούνται ιστορίες από όνειρα εφηβικά, το "Banks" είναι η επιστροφή του Paul στην δική του "εποχή της αθωότητας". Οπωσδήποτε, ένας από τους πιο αναμενόμενους δίσκους της χρονιάς.

Στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα ως solo καλλιτέχνης στις 15 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club, ο Paul Banks με τη συνοδεία της μπάντας του, θα ερμηνεύσει τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους και από την δισκογραφία των Interpol.

Εισιτήρια

Τα πρώτα 300 εισιτήρια κοστίζουν 20 Ευρώ. Μετά την εξάντλησή τους, τα εισιτήρια θα κοστίζουν 23 Ευρώ. Προπώληση γίνεται στο www.ticketarena.gr και από 26/9 στα Public και το Tickethouse.

Την ημέρα της συναυλίας τα εισιτήρια θα κοστίζουν 25 Ευρώ και θα πωλούνται στο ταμείο του Fuzz

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

You Might Also Like

0 Comments