Bernard Sumner Vs. Peter Hook : Γύρος 1578ος

Οκτωβρίου 25, 2012


Περισσότερο διαφωνία 10χρονων παρά καταξιωμένων μουσικών θυμίζουν όλα αυτά που γίνονται στο στρατόπεδο των New Order. Το νέο κρούσμα, ήρθε αυτήν τη φορά από τον Bernard Sumner, ο οποίος αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τις κινήσεις του Peter Hook, δήλωσε ότι ο τελευταίος του έδειξε τον δρόμο στο να επανενώσει τους New Order. Μάλλον η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Barney ήταν η απόφαση του πρώην μπασίστα του, να περιοδεύσει, μετά από το "Unknown Pleasures" και το "Closer", και για τους δυο πρώτους δίσκους των New Order. Η δήλωση του Sumner ήταν η εξής:
"I think it sucks to be honest. We found out that he was touring 'Unknown Pleasures' through the press. He didn't tell us, which we thought was pretty low. It just seems like a real commercial thing to do. He seems to be doing it for the money. To me, Joy Division and New Order were never about that. I thought it was disrespectful to the rest of us. But I must admit that once he started doing it, we did think, 'What are we doing holding back with New Order?' So, in a way - if you'll excuse the pun - he showed us the light".
Χωρίς να διαφωνώ σχεδόν σε τίποτα από αυτά που λέει ο Sumner, με την δήλωσή του αυτή, είναι σαν να παραδέχεται ευθαρσώς ότι ο μόνος λόγος που επαναδραστηριοποίησε το συγκρότημα ήταν τα λεφτά (όχι ότι δεν το γνωρίζαμε). Να θυμίσω πως, όταν στα τέλη της δεκαετίας του 80 ήθελε να συνεργαστεί με τον Johnny Marr των Smiths για την δημιουργία των Electronic, η αρχική σκέψη ήταν να αποχωρήσει από την μπάντα με αποτέλεσμα την διάλυση της, μιας και αυτή ήταν η συμφωνία που είχαν κάνει όλα τα μέλη των New Order. Ο μόνος λόγος που δεν έγινε τότε ήταν τα τεράστια χρέη του Hacienda, στο οποίο ήταν μέτοχοι. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να κατηγορεί τον Hook, όταν ο τελευταίος προέβει στην ίδια κίνηση το 2007. Για άλλη μια φορά πάντως, αποδεικνύεται ότι το μουσικό ταλέντο δεν συμβαδίζει με την προσωπικότητα του κάθε καλλιτέχνη. Ίσως αν τα λεφτά που τους πρόσφεραν για να βρεθούν όλοι μαζί ξανά, ήταν αντίστοιχα με αυτά πχ που δόθηκαν για επανένωση των The Stone Roses ή τόσων άλλων, δεν γινόταν κανένα θέμα. Από την άλλη δεν έμειναν καμιά εικοσαριά χρόνια χώρια, αλλά ούτε ποτέ έλαβαν και την αναγνώριση που βρήκαν τέτοια συγκροτήματα, που χωρίς τους New Order ίσως δεν υπήρχαν. Και όλα αυτά ενώ το Νοέμβριο περιμένουμε την "νέα" τους κυκλοφορία με τίτλο "Lost Sirens".

You Might Also Like

0 Comments