Συνέντευξη με τους We Came From Waters

Δεκεμβρίου 23, 2012


Οι We Came From Waters είναι μια post-punk μπάντα από την Φλώρινα και φέτος κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ της, από την γερμανική AFmusic, με τίτλο "Unfamous Quotes". Οι WCFW θεωρώ ότι είναι από τις περιπτώσεις εκείνες, που όπως είχα αναφερθεί και παλιότερα, ανακαλύπτεις και κολλάς. Στις 10 Νοεμβρίου το συγκρότημα βρέθηκε στη σκηνή του Κυττάρου μαζί με τους O. Children, και μας χάρισε μια πολύ δυνατή ζωντανή εμφάνιση. Διαβάστε την συνέντευξη που μου παραχώρησε η μπάντα.

Πως νοιώθετε για την κυκλοφορία του πρώτου σας άλμπουμ "Unfamous Quotes"από την afmusic;

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό. Είναι μια κυκλοφορία που την δουλέψαμε όλοι μας και το ότι αποτέλεσε debut album είναι κάτι το ιδιαίτερα ευχάριστο για εμάς.

Τώρα που έχει περάσει κάποιος καιρός από την κυκλοφορία του, ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου για τον δίσκο;

Πολύ θετικές. Πουλάει αρκετά, κυρίως στα live, όσον αφορά εντός Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό μέσω της AFMusic. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος το γουστάρει, πράγμα που ευχαριστεί άμεσα και εμάς.

Πριν λίγο καιρό παίξατε μαζί με τους O. Children στην Αθήνα. Πόσο σημαντικά θεωρείτε τέτοια live;

Πιστεύουμε πως ήταν το καλύτερο live μας, όχι μόνο από άποψη κόσμου, αλλά και από την άποψη ότι αποτελέσαμε support act μιας μπάντας όπως οι O.Children . Τέτοια live είναι αναγκαία για όλες τις εγχώριες μπάντες του είδους, μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος προώθησης της μουσικής τους σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Στην συναυλία αυτή παίξατε ένα νέο κομμάτι. Έχετε και άλλο νέο υλικό που σκοπεύετε να παρουσιάσετε;

Εχουμε ετοιμάσει 2 κομμάτια τα οποία θα είναι στον επόμενο δίσκο μας. Είναι δύο κομμάτια αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, όσον αφορά την ατμόσφαιρα και το στυλ, αλλά σχεδόν καθόλου μακριά από τον ήχο του "unfamous quotes".

Ποιες είναι οι μπάντες που έχουν επηρεάσει περισσότερο τον ήχο των We Came From Waters;

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση καθώς είμαστε και οι 4 άτομα που διαφέρουμε πολύ στις μουσικές μας προτιμήσεις. Βασικές επιρροές είναι σίγουρα οι 80s pοst-punk & dark wave μπάντες όπως οι Joy Division, New Order, bauhaus, siouxsie...

Ποια είναι τα τελευταία συγκροτήματα που ανακαλύψατε και σας τράβηξαν την προσοχή;

Japandroids, Alt-J, Von Magnet και Chelsea Wolfe

Πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεστε μέσα στα πράγματα από μια επαρχιακή πόλη, όπως είναι η Φλώρινα;

Δέν θα λέγαμε πως είναι και ιδιαίτερα δύσκολο, το internet είναι το μέσο που στην ουσία μας βάζει μέσα στα πράγματα. Παρόλα αυτά, τα μεταφορικά είναι μία τρομακτική ιστορία, η οποία όμως συνήθως επιλύεται, και δεν αποτελεί σύνηθες πρόβλημα προκειμένου να κάνουμε κάποιο live.

Θεωρείτε ότι η γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να επηρεάσει την μουσική που παράγεται σε αυτή και πώς;

Η μουσική παραγωγή στην Ελλάδα ήταν πάντα ένα είδος πολυτελείας, που πάντα επηρέαζε λιγοστό κόσμο. Ο λιγοστός αυτός κόσμος, θεωρούμε πως δεν επηρεάστηκε αρνητικά από την οικονομική κρίση σε σημείο που πλέον να επηρεάσει και αυτός με την σειρά του την μουσική παραγωγή της Ελλάδας.

Ποιο είναι το μέλλον για τους We Came From Waters;

Σίγουρα και άλλες κυκλοφορίες και περισσότερα live... Ίσως και κάποιο ακόμα video clip



Βρείτε τους We Came From Waters:
bandcamp | ReverbNation | facebook

You Might Also Like

0 Comments