POEt'S Best of 2012 Part.I: No.31 - 40

Ιανουαρίου 23, 2013


Πριν από περίπου ένα μήνα ολοκληρώνονταν η φετινή blogovision, αλλά πέρα από τους δίσκους που παρουσίασα σε αυτή, μέσα στη χρονιά υπήρξαν και άλλες αξιόλογες κυκλοφορίες που ξεχώρισα και πρόκειται να αναφερθώ. Η αρχική λίστα με τα πρώτα είκοσι άλμπουμ μικρές διαφοροποιήσεις έχει, και αυτές λόγω κάποιων κυκλοφοριών προς το τέλος του 2012. Φυσικά αυτός είναι ο λόγος που τέτοιες λίστες τις αναρτώ προς το τέλος Ιανουαρίου (για να "προλάβω" περιπτώσεις όπως έγινε πέρσι με τον δίσκο των The Black Keys), αλλά αυτό πέρα από την μικρή σημασία που έχει, είναι και κάτι που θα ασχοληθώ αργότερα. Για τις θέσεις 30 με 40 οι δίσκοι που μου τράβηξαν την προσοχή είναι:


31. Mac Demarco - 2 : Ο Καναδός τραγουδοποιός της Captured Tracks συνδυάζει 50s, 60s rock στοιχεία με επιρροές από Pavement, Bowie και Talking Heads και παραδίδει την δεύτερη κυκλοφορία του για φέτος.






32. Xiu Xiu – Always: Στο όγδοο άλμπουμ οι Xiu Xiu (ή αλλιώς ο Jamie Stewart), κάνουν ίσως ένα άνοιγμα σε ένα πιο ευρύ κοινό, με κομματάρες όπως τα "Hi" και "Joey's Song".






33. Cult Of Youth - Love Will Prevail: Folk post-punk? Μικρή σημασία έχει η ταμπέλα που θα τους δοθεί, μιας και εδώ οι Cult Of Youth ξεφεύγουν από την βαριά επιρροή των Death In June και Current 93.






34. Spector - Enjoy It While It Lasts:Ένας πολύ καλός βρετανικός ποπ δίσκος, γεμάτος κομμάτια για τα indie,και όχι μόνο, dancefloors του Νησιού, με το "Celestine" να ξεχωρίζει.





35. Motorama - Calendar: Το πιο καθαρό post-punk του "Alps" γίνεται αρκετά πιο μελωδικό θυμίζοντας Echo And The Bunnymen, όπως άλλωστε και το εξώφυλλο του δεύτερου δίσκου τους.





36. Slug Guts - Playinin Time With the Deadbeat :Sacred Bones και πάλι(μετά τους Cult Of Youth), και εδώ οι Αυστραλοί παράγουν ένα ευπρόσδεκτο θόρυβο με το α λα The Birthday Party punk τους.






37. Tame Impala - Lonerism : Μπορεί το ψυχεδελικό ροκ να είναι ένα είδος μουσικής που δεν ακούω και τόσο πολύ και το πρώτο τους άλμπουμ να μην μου είπε και τίποτα, αλλά το "Lonerism" είναι ένας αξιόλογος δίσκος που δικαιολογεί το ντόρο γύρω από το όνομα τους.





38. Porcelain RaftStrange Weekend :Άλλη μια πολύ καλή κυκλοφορία από την Secretly Canadian, με τον Mauro Remiddi στο ντεμπούτο του ως Porcelain Raft να προσφέρει αξιόλογη ονειρική indie pop.





39. Α Black People – Red Eyes: Μια αρκετά θορυβώδης εκδοχή της goth-rock εκδοχή της μπάντας με ορισμένα ατμοσφαιρικά σημεία. Ακούστε ολόκληρο το "Red Eyes" παρακάτω:





40. Grimes - Visions: "Αυτό που ξεχωρίζει πέρα από τα όποια dream pop, trip hop ή electro pop στοιχεία και τις αναφορές που φτάνουν ως τους Cocteau Twins και τους This Mortal Coil, είναι τα πολλά επίπεδα του ήχου που σε κάνουν να ανακαλύπτεις κάτι νέο σε κάθε ακρόαση...". Διαβάστε όλο το album review του "Visions" εδώ.




+ 2 "παραλείψεις":


Bruce Springsteen - Wrecking Ball : Τι να πει κανείς για έναν καλλιτέχνη`σαν τον Bruce Springsteen; Στον δέκατοέβδομο(!) πλέον άλμπουμ του, βρίσκεται στο κλίμα της εποχή όσο λίγοι, κυκλοφορεί ακόμα κομματάρες και συνολικά μια πολύ αξιόλογη δουλειά. Μακάρι να επαληθευτούν οι φήμες και να δούμε τον The Boss τον Μάιο στην χώρα μας.





Led Er Est - The Diver : Οι Led Er Est μετά από το πολύ αξιόλογο ντεμπούτο τους, "Dust on Common", κυκλοφορούν άλλο ένα ενδιαφέρον άλμπουμ, όμως για μένα δεν φτάνει στα επίπεδα του πρώτου τους.






You Might Also Like

0 Comments