Οι τρεις εμφανίσεις των Radio Moscow στην χώρα μας

Φεβρουαρίου 28, 2013


Οι Radio Moscow επισκέπτονται τη χώρα μας για τρεις αποκαλυπτικές συναυλίες αυθεντικής, αγνής, νοσταλγικής, vintage blues/rock έντασης, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα, στις 8, 9 και 10 Μαρτίου αντίστοιχα.



Η εκρηκτική χημεία του παραδοσιακού rock trio, η απόκοσμη δύναμη του ηλεκτρικού ήχου και η μαγεία του αυθεντικού rock songwriting αποδεικνύεται επίκαιρη και ακμαία όσο ποτέ. Αναβλύζοντας από τα νεαρά αλλά επιδέξια χέρια των Radio Moscow, η μουσική πανδαισία του σπουδαίου rock ήχου των άγριων 60s ρέει ζωντανή κι αγέραστη, ταξιδεύοντας μας σε ροκ διαδρομές και ψυχεδελικά μονοπάτια 50 χρόνια μετά τη γέννησή της - μια μοναδική μουσική εμπειρία που θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναζήσουμε στις 8, 9 και 10 Μαρτίου, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα αντίστοιχα, υπό την οπτική συνοδεία αυθεντικού liquid light show από έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες καλλιτέχνες του χώρου, Mad Alchemist.

Το μουσικό ταξίδι των Radio Moscow ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν σε ένα υπόγειο της Iowa, όταν τρεις φίλοι μαζεύτηκαν για ένα κοινό jam. Το γρέζι και τα βιρτουόζικα licks της κιθάρας του Parker Griggs αγκάλιασαν τις παχιές μπασσογραμμές και, στο ρυθμό των σαρωτικών ντραμς, μπήκαν σε έναν ξεσηκωτικό blues/garage rock χορό. Το ευτυχές αυτό πάντρεμα θα γεννήσει τελικά το πνευματικό παιδί των μεγαλύτερων power trio της rock ιστορίας, έναν ήχο που κουβαλάει τα γονίδια των Blue Cheer, Cream, Jimi Hendrix Experience, Grand Funk.

Το σπάνιο ταλέντο των νεαρών Radio Moscow θα αντιληφθεί ο αυστηρά εκλεκτικός Dan Auerbach (κιθαρίστας των Black Keys). Μαζί του θα ηχογραφήσουν και θα κυκλοφορήσουν το καταπληκτικό ομώνυμο ντεμπούτο τους – ένα ντεμπούτο που θα τους χαρίσει αυτόματα ενθουσιώδη αναγνώριση και αμέτρητες εμφανίσεις, τόσο στις προσωπικές περιοδείες τους όσο και σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού. Η συνέχεια θα έρθει με το "Brain Cycles" και ακόμα περισσότερες συναυλίες ανά την υδρόγειο. Όντας ήδη καταξιωμένη μπάντα στο παγκόσμιο underground rock στερέωμα, κυκλοφορούν το 2011 τον πιο ολοκληρωμένο μέχρι στιγμή δίσκο τους "The Great Escape of Leslie Magnafuzz", σε παραγωγή του ίδιου του *Parker Griggs, αλλά δε διστάζουν να ξεθάψουν τα demos της μπάντας από την εποχή που το Griggs ακόμα πειραματιζόταν στο υπόγειό του με τις δυνατότητες ενός τετρακάναλλου και τα κυκλοφορήσουν υπό τον τίτλο "3 & 3 Quarters".

Παρασκευή 8 Μαρτίου @ Gaia Live, Θεσσαλονίκη 
Σάββατο 9 Μαρτίου @ six d.o.g.s, Αθήνα 
Κυριακή 10 Μαρτίου @ Πολυχώρος Πολιτεία, Πάτρα 

Opening acts 
Θεσσαλονίκη: Million Hollers, The Next Saturdays 
Αθήνα: The Bet 
Πάτρα: Antivirus Blues Band

Είσοδος // Πόρτες 
Θεσσαλονίκη: €12 (τα πρώτα 100 εισιτήρια της προπώλησης) | €15 (προπώληση/ταμείο) // 20:30 
Αθήνα: €12 (περιορισμένα εισιτήρια διαθέσιμα μέσω eventbrite | €15 (προπώληση/ταμείο) // 21:00 
Πάτρα: €12 (προπώληση) | €15 (ταμείο) // 21:00

Σημεία προπώλησης 
Θεσσαλονίκη: Tickethouse (Μητροπόλεως 102) | Nephilim Metal Store (Πατριαρχου Ιωακειμ 17) | StereoDisc (Aριστοτελους 4) | Lotus Records Store (Σκρα 7) 
Αθήνα: Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντος στοάς, Αθήνα) | Rhythm Records (Εμμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια) | Soundeffect Records (Ζαΐμη 30, Εξάρχεια) | radiomoscow2013-ath.eventbrite.com 
Πάτρα: Musical, Discover, Music Station, City Cafe , Ευοί Ευάν


You Might Also Like

0 Comments