Το POEt'S SOUND προτείνει: Αφιέρωμα σε νέες μπάντες από το Manchester (Μέρος 3ο)

Απριλίου 26, 2013


Το κόλλημα μου με το Manchester είναι κάτι που ανανεώνεται συνεχώς, όχι λόγω του πλούσιου μουσικού παρελθόντος της πόλης, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού από νέα ενδιαφέροντα ακούσματα. Φέτος επίσης είχαμε την είδηση της διάλυσης των Wu Lyf, οι οποίοι μας "άφησαν" μετά από μόλις ένα δίσκο, ενώ από τις λίγο πιο "παλιές" καραβάνες οι Delphic, The Joy Formidable, Everything Everything κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους όπως ενώ οι The Courteeners το τρίτο. Το κενό όμως, είναι έτοιμες να το γεμίσουν πολλές νέες μπάντες.



Το χρόνιο πρόβλημα κατάθλιψης που "κουβαλάει" ο Phill Young, δεν τον σταμάτησε από τα να σχηματίσει τους Moses Gold (μαζί με τον Ben Pearson), που πλέον θεωρούνται μια από τις ελπιδοφόρες μπάντες της πόλης και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα που άκουσα τελευταία από το Manchester. Η ταμπέλα lo-fi χαρακτηρίζει πλήρως τον ήχο του διδύμου, και τα "Luvsick" και "Submissive' τα επισκέφτομαι αρκετά συχνά από την ώρα που τα ανακάλυψα. Ακούστε το ΕΡ των Moses Gold "The Gold Delusion" παρακάτω, ή κατεβάστε το ελεύθερα εδώ.






Οι Transition, Baby! είναι μια indie rock μπάντα στα πρότυπα των We Are Scientists ή των Hot Hot Heat. Το γκρουπ υπάρχει εδώ και τρία χρόνια και έχει να επιδείξει αξιόλογη συναυλιακή δραστηριότητα. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ΕΡ, αποτελούμενο από τέσσερα κομμάτια τα οποία αξίζει να τσεκάρετε:






Οι The Delaplains είναι μια αρκετά νέα μπάντα, αφού μετρά κάτι λιγότερο από ένα χρόνο ζωής και τον Δεκέμβριο που μας πέρασε κυκλοφόρησε το πρώτο της ΕΡ με τίτλο "Gypsy Blood". Indie pop, το στοιχείο τους, και η αγάπη του γκρουπ σε 60s συγκροτήματα όπως οι The Beatles, The Beach Boys είναι εμφανής. Αξίζει να τους ακούσετε - άλλωστε κάτι θα ξέρει και η αμερικάνικη ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία Manic Pop! Records που τους υπέγραψε.






Το electro-rock δίδυμο των Wailer Pilot Study αποτελεί άλλη μια περίπτωση γκρουπ που σχηματίστηκε το 2012 και ήδη απασχολεί αρκετά indie blogs. Έχουν κυκλοφορήσει 2 ΕΡs συνδυάζοντας στοιχεία από μπάντες όπως Prodigy, Pendulum μέχρι και Incubus. Το κομμάτι που με κέρδισε ήταν το "Duress to Impress", το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:


Διαβάστε τα πρώτα δυο μέρη του αφιερώματος στις νέες μπάντες από το Μάντσεστερ: Μέρος 1ο και Μέρος 2ο

You Might Also Like

0 Comments