Το POEt'S SOUND προτείνει: Αφιέρωμα σε νέες μπάντες από το Manchester (Μέρος 4°)

Μαΐου 11, 2013


Οι The Kill Van Kulls υπάρχουν από το 2010 και έχουν ήδη παρουσιάσει την άποψή τους για την indie pop σε ένα 7'' και 2 ΕΡ, με το δεύτερο ("Wooden Heart") να κυκλοφορεί φέτος από την δισκογραφική εταιρία "Label" (επίσης από το Manchester). Έχουν ενσωματώσει αρκετά 80s στοιχεία στον ήχο τους φέρνοντας στο μυαλό από Echo & The Bunneymen μέχρι τους πιο σύγχρονους εκπροσώπους της (indie) pop κουλτούρας Spector. Μάλιστα τα openings τους σε μπάντες όπως οι Airbourne Toxic Event, The Naked & Famous, και οι The Answering Machine έχουν δεχτεί πολύ καλές κριτικές. Ακούστε το μελωδικό "Wooden Heart" από το νέο ομώνυμο ΕΡ παρακάτω:


Official site : thekillvankulls.com





Οι Letters To Fiesta είναι μια new wave/ pop μπάντα και αποτελεί μια περίπτωση για την οποία είμαι αρκετά ενθουσιασμένος. Ακούγονται σαν πιο σκοτεινή μίξη των Twin Shadow και The Maccabees, μπορεί να φέρουν στο μυαλό σε σημεία και Grimes, με τα φωνητικά να κυμαίνονται μεταξύ Karen O και Siouxsie. Τσεκάρετε το πολύ καλό postpunk-οειδές νέο single "Mesosphere":


Official site: letterstofiesta.com





Το punk-ίζον indie rock των Doctrines παρουσιάστηκε αρχικά το 2011 με το EP "O This Body Of Mine, I Renounce You Your Style Is A Crime". Πέρσι με το single "Climbing Yggdrasil" και αργότερα με το δεύτερο ΕΡ τους με τίτλο "ΖΕ" κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή της Alcopop Records, στην οποία υπέγραψαν, αλλά και μεταξύ άλλων, και του μουσικού περιοδικού rocksound το οποίο τους χάρισε μια ενθουσιώδη κριτική. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος με τίτλο "ΑΝΧ" από τον οποίο μπορείτε να ακούσετε το "Daydream":







Οι Kassoma είναι μια αρκετά καινούρια μπάντα,μιας και δημιουργήθηκε στις αρχές του έτους αλλά έχει προλάβει να κυκλοφορήσει το πρώτο της single σε μίξη του Simon Cullwick (Arctic Monkeys / OMD). Φανταστείτε μουσικά κάτι ανάμεσα σε Snow Patrol, Coldplay και The Killers, και με κομμάτια σαν το single "Control" δεν περάσει μεγάλο διάστημα πριν το alternative pop τους γνωρίσει μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία.


Official site: kassoma.com

Διαβάστε τα προηγούμενα μέρη του αφιερώματος στις νέες μπάντες από το Manchester:

You Might Also Like

0 Comments