Album Review: Death From Above 1979 - The Physical World (Last Gang)

Οκτωβρίου 05, 2014


Όταν το 2004 οι Death From Above 1979 κυκλοφορούσαν το ντεμπούτο τους "You're Α Woman, I'm Α Machine" λίγοι θα προέβλεπαν την cult υπόσταση που θα αποκτούσε ο δίσκος. Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος του φέρθηκε πολύ ευγενικά, παίρνοντας λίγο υπερβολικές διαστάσεις μιας και πέρα από το εξαιρετικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, βοήθησε ιδιαίτερα ότι όλο και περισσότερες μπάντες τους ανακάλυπταν και τους ανέφεραν, όπως οι Royal Blood - το πιο "καυτό" φετινό βρετανικό όνομα, αλλά και το γεγονός ότι διαλύθηκαν δυο χρόνια μετά. Αφού οι Sebastien Grainger και Jesse F. Keeler ασχολήθηκαν με άλλα projects, το 2011 επαναδραστηριοποιήθηκαν ως DFA1979 με αποτέλεσμα το φετινό τους άλμπουμ να θεωρείται ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα της χρονιάς (ιστορία που αφηγείται και το ντοκιμαντέρ "Life After Death From Above 1979"). 
To δίδυμο με το "The Physical World" παρέχει εκείνα τα στοιχεία της πρώτης τους δουλειάς, ώστε να μην φαίνεται ότι πέρασαν δέκα χρόνια από τότε, αλλά παράλληλα δίνει ένα σαφώς πιο "καθαρό" - άμεσο αποτέλεσμα, με τον θόρυβο να είναι αυστηρά σε τάξη, που σίγουρα όμως δεν θα δυσαρεστήσει τους φίλους των Queens Of The Stone Age. Ο δίσκος ανοίγει δυναμικά με το "Cheap Talk", με το κεντρικό riff- που μοιάζει σαν δανεισμένο από το "C'mon C'mon"των  Von Bondies - να σε παρασέρνει. Ακολουθεί στους ίδιους ρυθμούς το "Right On, Frankenstein!", με το σχήμα να δείχνει σε φόρμα, εκεί που άλλωστε είναι και το δυνατό του στοιχείο. Οι κορυφαίες στιγμές όμως του "The Physical World" βρίσκονται στα δυο singles του, το εθιστικό "Trainwreck 1979"  που σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες ιδέες της μπάντας και το άκρως επιθετικό "Government Trash", ενώ το πείραμα με τη μπαλάντα "White Is Red" κρίνεται επιτυχημένο. Σίγουρα δεν είναι όλα τα κομμάτια στο ίδιο επίπεδο, ενώ στιχουργικά δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας, όπως φαίνεται κυρίως σε κομμάτια όπως τα "Virgins"  και "Gemini". 
Μπορεί το γενικότερο αποτέλεσμα να έχει χάσει τον "ωμό" θόρυβο του παρελθόντος, αλλά το βασικό είναι ότι οι Death From Above 1979 δεν φαίνεται να προσπαθούν να προσφέρουν ένα δίσκο παρακαταθήκη για τα επόμενα δέκα χρόνια, αλλά ένα διασκεδαστικό σύγχρονο rock δίσκο, πράγμα που το καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό.

Βαθμολογία: 7 / 10

You Might Also Like

0 Comments