Album Review: New Candys - New Candys As Medicine (Picture In My Ear)

Ιουλίου 08, 2015


Ένα από τα ονόματα που ξεχώρισα από την πολύ ενδιαφέρουσα φετινή συλλογή της Fuzz Club Records "The Reverb Conspiracy Vol.III" ήταν αυτό των Ιταλών New Candys. Η κυκλοφορία αυτή παρέχει ένα πολύ καλό οδηγό στο τι κυκλοφορεί στη νεοψυχεδελική σκηνή και σε όλες τις "γειτονικές" εκφάνσεις της. Με μια πρώτη ματιά θα μπορούσε να κατηγοριοποιήσει κανείς το συγκρότημα από την Βενετία σε αυτό το τόσο σουποειδές πλέον είδος. Έχει καταντήσει πιο ενοχλητικό και από την indie φάση, να βλέπει κανείς κόσμο που δεν έχει ακούσει νότα από την ψυχεδελική σκηνή, να είναι τόσο σχετικός όσο αφορά την neo-psychedelia. Οι New Candys έχουν κάποια από τα τυποποιημένα στοιχεία του παραπάνω ήχου, ώστε να τραβήξουν την προσοχή του αντίστοιχου κοινού. Άλλωστε κομμάτια όπως τα "Thrill Or Trip" και "Jolly Pan" σίγουρα θα αποτελέσουν ιδανικές προσθήκες σε νέες psych playlists.
Όμως η καρδιά του "New Candys As Medicine", που κυκλοφόρησε στα μέσα Μαρτίου από την Picture In My Ear, χτυπάει σε εντελώς διαφορετικό ρυθμό. O shoegaze χαρακτήρας του δίσκου είναι ξεκάθαρος, όπως έντονα είναι και τα 80s darkwave/ post-punk στοιχεία. Άλλωστε τα τελευταία εκείνης της δεκαετίας έχουν συνδυαστεί με μια πιο ψυχεδελική διάθεση σε ποικίλες γνωστές περιπτώσεις αρκετά επιτυχημένα, όπως έγινε άλλωστε και στα 90s. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρώτο single "Dark Love", ένα ιδιαίτερα έντονο και κολλητικό σκοτεινό κομμάτι. Χωρίς να κοπιάρει σε καμία περίπτωση, φέρει την στάμπα του "Cracking Up" των The Jesus And Mary Chain και άνετα αποτελεί το single της χρονιάς μέχρι τώρα. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και το "Aphrodite In Leather", ενώ στο απολαυστικό "Overall" βρίσκεται η πιο θορυβώδης στιγμή τους. Σε άλλα σημεία είναι εμφανή τα garage στοιχεία τους, όπως στα "Patent Medicine" και "Mess" με τις Black Rebel Motorcycle αναφορές του.
Ανεξάρτητα όμως από το μουσικό "ντύσιμο" και το πως θα το χαρακτηρίσει κάποιος, συνολικά το "New Candys As Medicine" αποτελεί ένα εξαιρετικό άκουσμα που δεν χωράει εύκολα κάτω από συγκεκριμένες ταμπέλες. 

Βαθμολογία: 8 / 10

You Might Also Like

0 Comments