Album Review: Then Comes Silence - Nyctophilian (Novoton)

Ιουλίου 14, 2015


Οι Then Comes Silence είναι μια τετραμελής μπάντα από την Στοκχόλμη που δημιουργήθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα είχε κυκλοφορήσει δυο άλμπουμ. Από τον τίτλο του τρίτου τους δίσκου, "Nyctophilian" που μεταφράζεται προφανώς σε φιλικό προς τη νύχτα, μπορεί να καταλάβει εύκολα κάποιος προς τα που κινείται μουσικά το γκρουπ. Ο goth ήχος των Σουηδών έχει κλασσικές ρίζες. σε συγκροτήματα όπως οι Sisters Of Mercy και οι Killing Joke, φανερώνοντας σε στιγμές κάποια noise στοιχεία θυμίζοντας την προσέγγιση πιο σύγχρονων σχημάτων όπως οι A Place To Bury Strangers (με τους οποίους έχουν περιοδεύσει). 
Η αρχή στο άλμπουμ, που έχει ως θέμα τον θάνατο, γίνεται ιδανικά με το βαβουριάρικο goth n' roll "Strangers", ενώ το "She Loves The Night" φωνάζει απροκάλυπτα τις Bauhaus επιρροές του. Την πιο δυνατή τριάδα κομματιών στο "Nyctophilian" συμπληρώνει το  "A Living Soul Should Know", το οποίο αφήνει μια Fields Of The Nephilim αίσθηση. Η επιλογή του "Spinning Faster" ως single είναι αρκετά εύστοχη, μιας και μπορεί να μην είναι το καλύτερο κομμάτι του δίσκου, όμως η ξεσηκωτική πιο σύγχρονη post-punk/ indie rock μελωδία του μπορεί να τραβήξει την προσοχή και να "παίξει" αρκετά. Οι πιο θορυβώδεις στιγμές του "Then Comes Silence III" (όπως αλλιώς λέγεται ο δίσκος) εντοπίζονται στο "Animals" που μοιάζει σαν οι APTBS να διασκευάζουν New Order, στο "Death Rides" που ξεκινάει σαν ένα The Soft Moon κομμάτι, αλλά βασίζεται σε μια απλή αλλά τόσο κολλητική μελωδία που άνετα θα μπορούσε να είναι το επόμενο single και στο "All Strange" που κλείνει το άλμπουμ. 
Μετά τους The Woken Trees και τους Beastmilk το 2013 και τους Shiny Darkly πέρσι, οι Then Comes Silence έρχονται να αποτελέσουν την ευχάριστη σκοτεινή δισκογραφική έκπληξη από την Σκανδιναβία για φέτος. Μπορεί να μην αποφεύγουν διάφορα θεματικά και ηχητικά κλισέ του είδους, άλλωστε είναι σχεδόν αναπόφευκτο, αλλά βασίζονται σε αυτά προσφέροντας την δική τους οπτική και συνάμα την καλύτερη δουλειά τους μέχρι σήμερα.

Βαθμολογία: 8 / 10

You Might Also Like

0 Comments