Album Review: The Underground Youth - Haunted (Fuzz Club Records)

Οκτωβρίου 07, 2015


Οι The Underground Youth έχουν καταφέρει να παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα με κάθε κυκλοφορία τους και έχουν κερδίσει πολλούς φίλους, ακόμα και στα μέρη μας, με τον darkwave λογικής shoegaze ήχο τους. Η αλήθεια είναι ότι για τον προσανατολισμό της νέας τους δουλειάς, και διάδοχης του "The Perfect Enemy For God" του 2013, υπήρχαν καθαρά δείγματα από το περσινό "Beautiful & Damned" (EP Review), ένα από τα καλύτερα EP του 2014. Όπως και το EP που προηγήθηκε το "Haunted" βυθίζεται σε ακόμα μεγαλύτερα σκοτεινά βάθη, χαρίζοντας μας εννιά ζοφερά κομμάτια που δεν προσφέρονται για χαλαρές ακροάσεις και αποτελούν ένα από τα πιο μελαγχολικά σαραντάλεπτα της χρονιάς δια χειρός Fuzz Club Records. 
Το κινηματογραφικό ξεδίπλωμα των κομματιών είναι φανερό σε όλο το άλμπουμ, όπως αυτό φαίνεται πιο χαρακτηριστικά στο εναρκτήριο και πρώτο single "Collapsing Into Night", ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι που στηρίζεται σε μια εξαιρετική κλιμάκωση και αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία του δίσκου. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το επιβλητικό "Drown In Me", όπως και το σχεδόν επτάλεπτο κλείσιμο του "Returning To Shadow" που όμως μάλλον περισσότερο επαναλαμβάνεται. Ο θόρυβος που δημιουργούν το "Dreaming With Maya Deren", αλλά κυρίως τα "Slave" και "Deep Inside Of Me" σπάνια ακούγεται τόσο ελκυστικός. Φυσικά δεν μπορούσα να μην αναφερθώ στο κολλητικό ομώνυμο κομμάτι ή στο σύγχρονης οπτικής goth του "Self Inflicted" που απλά μαγεύει. 
Η ταξιδιάρικη λογική του σχήματος πάνω στα σκοτεινά τοπία του δίσκου χαρίζει στη συνολική ακρόαση του "Haunted", το οποίο περιέχει μερικές από τις καλύτερες στιγμές στην πορεία της μπάντας. Οι Underground Youth στα καλύτερά τους...

Βαθμολογία: 8 / 10

You Might Also Like

1 Comments