Live Review: Motorama w/ Κωμωδία Θανάτου @ Death Disco, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Οκτωβρίου 18, 2015


Η μουσική των Motorama έχει αρκετούς φίλους στην Ελλάδα όπως αποδείχτηκε για τρίτη φορά για τη συγκεκριμένη μπάντα, γεμίζοντας έναν χώρο που αποδείχτηκε μικρότερος από τις απαιτήσεις του live. Η επιθυμία να δω ζωντανά το γκρουπ σίγουρα έγινε μεγαλύτερη φέτος μετά την κυκλοφορία του "Poverty" (μπορείτε να διαβάσετε το album review εδώ). Πριν από τους Ρώσους εμφανίστηκαν οι δικοί μας Κωμωδία Θανάτου, ένα ελληνόφωνο darkwave σχήμα που για όσο πρόλαβα να δω έδειξε να κερδίζει το κοινό πολύ εύκολα θυμίζοντάς μου έντονα Διάφανα Κρίνα, ενώ με τα κομμάτια τους και την διάθεση που επέδειξαν κατάφεραν να αποτελέσουν ένα πολύ ωραίο και ταιριαστό support. 
Λίγο μετά τις 11 εμφανίστηκαν οι Motorama και από την πρώτη στιγμή φάνηκαν πολύ μετρημένοι πάνω στη σκηνή. Φανφάρες, εντυπωσιασμοί αλλά και οποιαδήποτε επικοινωνία προς το κοινό απουσιάζει χαρακτηριστικά, ενώ είναι εντυπωσιακό πως όλα τα μέλη της μπάντας κοίταξαν ελάχιστες φορές προς τον κόσμο. Μικρή εξαίρεση θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αποτελεί ο τραγουδιστής του σχήματος Vlad Parshin, που μπαίνει στον δικό του κόσμο και αν καταφέρεις να συγχρονιστείς θα σε παρασύρει. Κατά τα άλλα την απουσία της μπασίστριας Irene Parshina αναπλήρωσε ο Parshin, ο οποίος άλλαζε συνέχεια όργανα με τον κιθαρίστα Maxim Polivanov που φαινόταν σαν ένα είδος ιεροτελεστίας. 
Το πρώτο μέρος του σετ τους βασίστηκε στο τρίτο άλμπουμ τους, με το "Lottery" να εντυπωσιάζει και να αποτελεί την κορυφαία στιγμή του live, όπως άλλωστε έκαναν και τα "Corona", "Heavy Way" και "Red Drop". Μια άκρως σωστή κίνηση αφού το "Poverty" πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί την νέα δουλειά των Motorama, θεωρώ ότι είναι και η κορυφαία τους. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν θετική, αλλά μάλλον περίμενε περισσότερο τα κομμάτια από το "Calendar" και κυρίως το "Alps". Φυσικά και το συγκρότημα δεν το απογοήτευσε αφού ανταποκρίθηκε πλήρως, με τα "Alps", "Ghost" και "Rose In The Vase" να αποτελούν τις στιγμές που ξεχώρισαν περισσότερο. Αυτό που έδειξε η μιάμιση ώρα που έπαιξαν οι Motorama, είναι ότι δεν πρόκειται για μια μπάντα που θα σε κερδίσει με την δυναμική της παρουσία, αλλά θα σε ξελογιάσει με ένα ταξίδι στο πολύ αξιόλογο δισκογραφικό της κατάλογο.

You Might Also Like

0 Comments