Album Review: Wild Nothing - Life Of Pause (Captured Tracks)

Απριλίου 08, 2016


Η indie pop σκηνή είναι ένας μουσικός χώρος που προσφέρει σταθερά αξιόλογα συγκροτήματα τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Jack Tatum σχημάτισε τους Wild Nothing στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας ως το προσωπικό του όχημα και παρουσίασε το εξαιρετικό ντεμπούτο - "Gemini" - το 2010. Με το δεύτερο άλμπουμ, δυο χρόνια μετά, του με τίτλο "Nocturne" (αλλά και τα δυο EPs - τα "Golden Haze" του 2010 και "Empty Estate" του 2013) καθιερώθηκε ως ένα από τα κορυφαία σχήματα στο συγκεκριμένο ύφος αλλά και το δυνατό χαρτί της νεοϋορκέζικης δισκογραφικής Captured Tracks, από την οποία άλλωστε έχουν διατεθεί όλες οι κυκλοφορίες του.
Το σίγουρο είναι ότι ο John Alexander Tatum δεν βιάζεται στις κυκλοφορίες του, γιαυτό και ο τρίτος του δίσκος πήρε τέσσερα χρόνια με τις πρώτες πληροφορίες να έρχονται από το 2014. Το "Life Of Pause" παρουσιάστηκε τελικά φέτος τον Φεβρουάριο, πάλι από την Captured Tracks, και μαζί με αυτό ήρθε και η επιβεβαίωση του γιατί οι Wild Nothing είναι ένα τόσο αγαπητό σχήμα. Με την ανακοίνωση του άλμπουμ έγινε γνωστό και το διπλό single "To Know You/ TV Queen". Το ονειρικό shoegaze του "To Know You" με έκανε να αισθανθώ πόσο πολύ άξιζε η αναμονή, ενώ το new wave-άδικο "TV Queen" απλά αποτέλεσε την ιδανική προετοιμασία  για το δίσκο. Μαζί με τον γνώριμο ήχο που έρχεται με κομμάτια όπως τα "Adore" και "Alien", ο Tatum δείχνει ότι ήθελε να πειραματιστεί περισσότερο και αυτό αποδεικνύεται κατευθείαν από το tribal εναρκτήριο "Reichpop" με τον ήχο από marimba σε πρώτο πλάνο. Το "A Woman’s Wisdom" συνδυάζει synth μια πιο psych αίσθηση, το "Whenever I" βγάζει μια jazz νότα και το "Japanese Alice" προσθέτει μια πιο βρώμικη shoegaze πινελιά. Αυτά όμως που ξεχωρίζουν και αποτελούν δυο από τα καλύτερα κομμάτια που έχω ακούσει τη χρονιά που διανύουμε, είναι το "Lady Blue", ένα απολαυστικό electro/ indie pop κομμάτι με το τελευταίο ενάμιση να είναι απλά ευφορικό, και το πανέμορφο ομώνυμο κομμάτι από το "Life Of Pause" με την τόσο απλή αλλά κολλητική μελωδία.
Όπως το "Nocturne" ήταν αρκετά πιο φωτεινό σε σχέση με το "Gemini", το "Life Of Pause" συνεχίζει αυτή την πορεία και αποδεικνύεται το πιο χαρούμενο, με την μεγαλύτερη ποικιλία, δισκογραφικό αποτέλεσμα του Tatum. Και όπως και οι προηγούμενες κυκλοφορίες έτσι και το νέο άλμπουμ αναμένεται να μας συντροφεύει για πολύ καιρό ακόμα.

Βαθμολογία: 8 / 10

You Might Also Like

0 Comments