Τα 10 κορυφαία κομμάτια των Oasis

Μαΐου 31, 2017


Η πορεία των Oasis  θα μπορούσε να είχε προέλθει από κάποιο χολιγουντιανό κινηματογραφικό σενάριο μιας και περιελάμβανε τα πάντα, μεγάλες επιτυχίες και Νο.1 άλμπουμ, απογοητεύσεις και ιστορικές διαμάχες. Άλλωστε ήταν όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν το πρόσφατο ντοκιμαντέρ "Supersonic" τόσο καλό. Τα αδέρφια Gallagher, ο τραγουδιστής Liam και ο βασικός συνθέτης Noel, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής από την αρχή, αποτελώντας την κινητήριο δύναμη του γκρουπ. Η παρακμάζουσα σχέση των αδερφών, ήταν όμως αυτή που έφερε και το τέλος του σχήματος το 2009. 
Οι Oasis κατάφεραν με μόλις δυο δίσκους να θεωρούνται μια από τις κορυφαίες μπάντες στον κόσμο και αδιαμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη στην Αγγλία κατά τη δεκαετία του 90. Επίσης χαρακτήρισαν και ταυτίστηκαν όσο λίγες μπάντες με τον britpop ήχο. 
Προσωπικά αγαπημένο και αξεπέραστο για τα δεδομένα του γκρουπ, θεωρώ το ντεμπούτο τους με τίτλο "Definitely Maybe" του 1994, αλλά ήταν με το "(What's the Story) Morning Glory?", που ακολούθησε ένα χρόνο μετά, που γνώρισαν τεράστια εμπορική καταξίωση. Αυτή ήταν και η καλύτερη περίοδός τους, αφού ακόμα και τα b-sides τους από τότε θα μπορούσαν να γεμίσουν άλλους δυο αξιόλογους δίσκους. 
Ακολούθησε το αρκετά υποτιμημένο, ακόμα και από τους ίδιους, "Be Here Now" το 1997, αλλά και άλλα τέσσερα άλμπουμ, που παρά τις όποιες πολύ καλές στιγμές τους, δεν κατάφεραν να πιάσουν τα επίπεδα των πρώτων τους δουλειών. Είχαν προλάβει όμως να γράψουν ιστορία και όπως άλλωστε λένε και οι ίδιοι, τα κομμάτια τους gonna live forever...

10. Morning Glory ((What's the Story) Morning Glory?, 1995)
09. Little By Little (Heathen Chemistry, 2002)
08. Acquiesce (Some Might Say single, 1995)
07. The Importance Of Being Idle (Don't Believe the Truth, 2005)
06. Don’t Look Back In Anger ((What's the Story) Morning Glory?, 1995)
05. Live Forever (Definitely Maybe, 1994)
04. Cigarettes & Alcohol (Definitely Maybe, 1994)
03. The Masterplan (Wonderwall single, 1995)
02. Supersonic (Definitely Maybe, 1994)
01. D'You Know What I Mean? (Be Here Now, 1997)

You Might Also Like

0 Comments