Top10: Τα καλύτερα άλμπουμ του 1987

Ιουλίου 09, 2017


Η φετινή μου αναδρομή ξεκινάει, όπως κάθε χρόνο, με ένα μουσικό ταξίδι τριάντα χρόνια πίσω. Το 1987 είχε τόσο μεγάλη και αξιόλογη δισκογραφική παραγωγή (κάτι που ισχύει σε μεγάλο ποσοστό για όλη τη δεκαετία του 80), που θα μπορούσα να παραθέσω είκοσι ή τριάντα άλμπουμ και πάλι κάποια εξαιρετικά να μείνουν έξω από την παρακάτω λίστα. Περισσότερο όμως το 1987 το έχω συνδέσει με τον δεύτερο δίσκο των The Sisters Of Mercy, με τον Andrew Eldritch να αποδεικνύει ότι μπορεί να τα καταφέρει εξίσου μοναδικά και χωρίς την βοήθεια των Wanyne Hussey και Craig Adams.
Αναμφίβολα ένα από τα συγκροτήματα που κυριαρχούν στα 80s είναι The Cure, οι οποίοι κυκλοφορούν τον έναν φανταστικό δίσκο μετά τον άλλο. Το ίδιο ισχύει και για τους The Jesus And Mary Chain και Depeche Mode. Δυστυχώς όμως ήταν η χρονιά που οι  The Smiths κυκλοφόρησαν την τελευταία τους δουλειά, αλλά τουλάχιστον μας άφησαν με άλλη μια κορυφαία δισκογραφική στιγμή.
Αξίζει επίσης να αναφερθώ σε δυο συλλογές, το "Substance" των New Order, η οποία περιελάμβανε όλα τα singles που η μπάντα αρνιόταν να συμπεριλάβει στα κανονικά άλμπουμ της, που έγινε η πιο επιτυχημένη εμπορικά κυκλοφορία τους μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά και το "Through The Looking Glass", με διασκευές από Iggy Pop και Krafwerk μέχρι Billie Holiday και Dod Dylan, των Siouxsie And The Banshees. Όπως ανέφερα και στην αρχή της ανάρτησης, το 1987 παρουσιάστηκαν καταπληκτικά άλμπουμ, όπως αυτά των Anne Clark, Sad Lovers And Giants, Swans, Love And Rockets, Sonic Youth, The Psychedelic Furs, Jane's Addiction, Pulp, The Wedding Present, Wire, Primal Scream, Dinosaur Jr., Pixies, Public Image Ltd, Green River, The Sound και τόσων πολλών ακόμα, όμως τα κορυφαία μου δέκα είναι:

You Might Also Like

0 Comments