Album Review: Black Rebel Motorcycle Club - Wrong Creatures (Vagrant Records)

Μαρτίου 09, 2018


Το συγκρότημα των Black Rebel Motorcycle Club αποτελεί μια από τις μουσικές μου αδυναμίες. Σίγουρα το ότι δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα κακό δίσκο, παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, ενώ δεν είναι λίγες φορές που με έχουν εκπλήξει ιδιαιτέρως θετικά, είτε με το αρκετά ακουστικό "Howl", είτε με το τέταρτο άλμπουμ τους - "Baby 81" του 2007 - που παραμένει μέχρι και σήμερα το αγαπημένο μου μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους, του 2001. Αλλά και το "Beat The Devil's Tattoo" του 2010 αποτέλεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στη δισκογραφική πορεία τους, ενώ το "Specter At The Feast" που ακολούθησε τρία χρόνια μετά, ήταν μια αρκετά τυποποιημένη και ασφαλής κυκλοφορία για τη μπάντα.
Τα πέντε χρόνια που πέρασαν από τη κυκλοφορία από το "Specter At The Feast" μέχρι το φετινό "Wrong Creatures" είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχει μεσολαβήσει μεταξύ δυο κυκλοφοριών των Black Rebel Motorcycle Club. Οπότε πολύ φυσιολογικά οι προσδοκίες μου ήταν αρκετά μεγάλες. Το αποτέλεσμα είναι ένας δίσκος που σίγουρα δεν απογοητεύει αλλά την ίδια στιγμή δεν φτάνει και τις κορυφαίες στιγμές του συγκροτήματος. Το "Wrong Creatures" συνεχίζει θεματικά από το άλμπουμ που προηγήθηκε, ενώ συνολικά πρόκειται για μια αρκετά πιο "ήρεμη" δουλειά σε σχέση με αυτές που προηγήθηκαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι η μπάντα ξέχασε να γράφει εξαιρετικά και εθιστικά ροκ κομμάτια, όπως τα "Spook" και "King of Bones" που ανοίγουν ιδανικά τον δίσκο, αλλά και το καταπληκτικό πρώτο single "Little Thing Gone Wild". Από την άλλη τα "Ninth Configuration" και "Calling Them All Away" αντιπροσωπεύουν την πιο ψυχεδελική πλευρά του σχήματος. Τα μαύρα μοτίβα κυριαρχούν σε όλη τη διάρκεια του "Wrong Creatures", με τα πιο ατμοσφαιρικά "Haunt", "All Rise" και "Question of Faith" να είναι αυτά που ξεχωρίζουν περισσότερο.
Σίγουρα πρόκειται για άλλη μια καλή δουλειά από τους Black Rebel Motorcycle Club, που εκπληρώνει την ανάγκη των φίλων της μπάντας για νέο υλικό. Επίσης κάποια κομμάτια αναμφίβολα θα μας κρατήσουν συντροφιά για πολύ καιρό. Για το "Wrong Creatures" ως σύνολο όμως, δεν είμαι τόσο σίγουρος.

Βαθμολογία: 7 / 10

You Might Also Like

0 Comments