Το POEt'S SOUND προτείνει: Sacred Bones Records

Μαρτίου 24, 2018


Η Sacred Bones Records είναι μια δισκογραφική εταιρεία με βάση το Μπρούκλιν, που ιδρύθηκε το 2007. Ξεκίνησε με στόχο τη κυκλοφορία του πρώτου 7" The Hunt, πριν μεγαλώσει και καθιερωθεί σαν μια από τις καλύτερες δισκογραφικές εταιρείες στην Αμερική (όπως άλλωστε υποστήριξε και το περιοδικό The Wire). Μάλιστα το ντεμπούτο των The Hunt με τίτλο "The Hunt Begins" που κυκλοφόρησε τελικά το 2013, αποτέλεσε την εκατοστή κυκλοφορία της εταιρείας. Τα μέλη του γκρουπ θα σχημάτιζαν τους Cult Of Youth, που επίσης θα κάνουν διαθέσιμες σχεδόν όλες τις δουλειές τους από τη Sacred Bones, με τελευταία το "Final Days" του 2014.


Αυτό που ξεχωρίζει τη Sacred Bones είναι η μεγάλη μουσική ποικιλία των καλλιτεχνών στο ρόστερ της, που δυσκολεύει αφάνταστα να τη κατηγοριοποιήσει κανείς σε ένα είδος. Το ανήσυχο και πειραματικό ύφος ήταν εμφανές από τις πρώτες ημέρες της, όπως αυτό φανερώνονταν με μουσικούς όπως ο Gary War, για τον οποίο ο John Maus είχε δηλώσει ότι είναι ότι καλύτερο είχε ακούσει, οι Blank Dogs του Mike Sniper, ο οποίος αργότερα θα δημιουργούσε τη δισκογραφική εταιρεία Captured Tracks, και τόσοι ακόμα. 


Κάθε ιδίωμα αντιπροσωπεύεται από ένα μεγάλο φάσμα. Οι φίλοι λοιπόν της ηλεκτρονικής μουσικής μπορούν να επιλέξουν το electro-pop των Lust For Youth, το dark electro των Led Er Est ή τον πειραματικό θόρυβο σχημάτων όπως οι Blanck Mass και οι Pharmakon. Αλλά και στον post-punk ήχο, η εταιρεία έχει να προσφέρει αρκετές και ιδιαίτερες προτάσεις. Οι Pop. 1280, Wymond Miles και Institute ξεχωρίζουν, ενώ και ο Elias Bender Rønnenfelt των Iceage επιλέγει τη Sacred Bones για να κυκλοφορήσει τις δισκογραφικές προσπάθειες του project του με τίτλο Marching Church. Πολύ αξιόλογες για τον συγκεκριμένο χώρο είναι και οι συλλογές "Killed By Deathrock". 


Δυνατά χαρτιά της εταιρείας είναι φυσικά τα ψυχεδελικά συγκροτήματα των Moon Duo και Psychic Ills, οι Crystal Stilts, με το εξαιρετικό "Nature Noir" να αποτελεί τη πιο πρόσφατη δουλειά τους, η Νορβηγίδα avant-garde τραγουδίστρια Jenny Hval, το punk σχήμα των The Men και εννοείται η Zola Jesus που με τα πρόσφατα άλμπουμ "Okovi" και "Okovi: Additions" επέστρεψε στο δισκογραφικό σπίτι της, μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων. 


Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι, ότι οι διάσημοι σκηνοθέτες Jim Jarmusch, David Lynch και πιο πρόσφατα ο μάστερ του τρόμου, John Carpenter, έχουν επιλέξει τη Sacred Bones για να παρουσιάσουν τις μουσικές τους ανησυχίες.


Δεν θα μπορούσαν να παραλείψω την προσθήκη του εκπληκτικού σχήματος του Luis Vasquez, των The Soft Moon, που τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησε το απολαυστικό "Criminal". Συνολικά όμως η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει δυναμικά για τη Sacred Bones Records, με αξιόλογες κυκλοφορίες από τους Moon Duo, Amen Dunes και The Men. 




You Might Also Like

0 Comments