Album Review : A Place To Bury Strangers - Pinned (Dead Oceans)

Μαΐου 12, 2018


Για εδώ και πάνω από μια δεκαετία (και το ομώνυμο ντεμπούτο τους του 2007), οι A Place To Bury Strangers αποτελούν μια από τις μεγάλες μουσικές μου αδυναμίες. Μετά από τρία καταπληκτικά άλμπουμ, ο τέταρτος δίσκος τους δεν με ενθουσίασε. Το "Transfixiation" (album review), που σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό, είδε τη μπάντα να επαναλαμβάνεται χωρίς να μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο ή νέο στην μέχρι τότε δισκογραφική πορεία της. Σίγουρα δεν θα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν και πολύ ηχητικά, για αυτό ήμουν αρκετά επιφυλακτικός με τη νέα δουλειά των Νεοΰορκέζων. 
Από το προηγούμενο άλμπουμ τους, υπήρξαν κάποιες αλλαγές για την μπάντα. Η μουσική τους στέγη - Death by Audio - έκλεισε, αλλά η μεγαλύτερη, θετική, αλλαγή ήταν η προσθήκη της ντράμερ Lia Simone Braswell. Τα φωνητικά της Braswell κυριαρχούν στο "Pinned" και η εκτεταμένη χρήση αυτών, αποτελούν τη μεγαλύτερη αλλαγή του νέου δίσκου. Δένουν εκπληκτικά με αυτά του Oliver Ackermann και πραγματικά απογειώνουν τα κομμάτια. Φυσικά τα βασικά στοιχεία αναφοράς, που εντοπίζονται στους The Jesus And Mary Chain μέχρι τους Nine Inch Nails, είναι εδώ. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα κομμάτια της καριέρας τους.
Σε αυτά ανήκει το εναρκτήριο "Never Coming Back" που φανερώνει τις κλασσικές The Mary Chain αναφορές του γκρουπ, με τα επίπεδα θορύβου να ανεβαίνουν σταδιακά, ενώ στο ίδιο ύφος συνεχίζει και το "Execution". Το ατμοσφαιρικό "There’s Only One Of Us" αποτελεί τη κορυφαία στιγμή του "Pinned", το οποίο κατευθείαν μπήκε στα κορυφαία μου κομμάτια από τους A Place To Bury Strangers. Τα "Situations Changes" και "Frustrated Operator" φανερώνουν τις New Order και Joy Division επιρροές τους αντίστοιχα, περασμένα φυσικά από το μουσικό φίλτρο του γκρουπ. Μπορεί τα υπόλοιπα κομμάτια να βρίσκονται σε αρκετά αξιόλογο επίπεδο, αλλά αναμφίβολα δεν είναι τόσο αξιομνημόνευτα όσο αυτά που ανάφερα παραπάνω. Σίγουρα όμως το "Pinned" είναι μια πιο ολοκληρωμένη και ανανεωμένη πρόταση από το "Transfixiation", που αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον για αυτό το μοναδικό noise rock σχήμα.

Βαθμολογία: 7,5 / 10

You Might Also Like

0 Comments